Kütahya’da Bronkoskopik Hacim Küçültme Tedavisi Ilk Kez Uygulandi

Tip Fakültemiz Gögüs Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ümran Toru tarafindan uygulanmasi planlanan Bronkoskopik Hacim Küçültme Tedavi isleminin gerçeklestirilebilmesi için Yedikule Gögüs Hastaliklari ve Gögüs Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesi ögretim üyelerinden Prof. Dr. Erdogan Çetinkaya Fakülte Hastanesi’nde misafir edildi. Kütahya’da ilk kez gerçeklestirilen bu islem Amfizem tipi Kronik Obstrüktif Akciger Hastaligi (KOAH) tanisi olan 66 yasinda Mustafa Ali Özümer is

Prof. Dr. Erdogan Çetinkaya islem sonrasi su açiklamalarda bulundu: “Türkiye’de sadece iki büyük hastanede yapilan Bronkoskopik Hacim Küçültme Tedavisi bundan sonra Kütahya’da da tamamen ücretsiz olarak yapilacaktir. Bu islem tüm ilaç tedavilerine ragmen nefes darligi olan, ileri derece KOAH ve ileri derecece Amfizem hastalarina yapilan bazi tetkiklerden sonra hastanin da kabul etmesi üzerine bilinçli sedasyon uygulanarak gerçeklestiriliyor. Seçilmis uygun hasta grubunda akciger loblari arasindaki hava giris çikis volümünün yeterli olup olmadigi ölçüldükten sonra akciger lob girislerine bir valf yerlestiriliyor ve sistem içeriye hava girisini engellerken içerdeki havanin ve balgamin disari rahatça çikmasini sagliyor. Bu islem sayesinde hastanin egzersiz kapasitesi iyilesiyor ve yasam kalitesi artiyor. Bugün yaptigimiz islem de gayet basarili bir sekilde uygulanmistir. Hastamiza geçmis olsun derken beni burada misafir eden sayin fakülte yöneticilerine ve Dr. Ümran Hanim’a tesekkür ediyorum”.

Islem sonrasi hasta Mustafa Ali Özümer ise duygularini; “Bu benim için bulunmaz bir nimet. Rabbime sükürler olsun, devletimizden ve doktorumdan Allah razi olsun. Insan hasta iken sadece kendini düsünmüyor, esini, çocugunu ve yakinlarini da düsünüyor. Benim gibi KOAH hastaligi uzun süre devam edenler zorlugunu bilir. Hocamiz benim için Istanbul’dan geldi ve islem bu sayede uygulandi. Allah hepsinden tekrar tekrar razi olsun.” diyerek ifade etti.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Ağustos 2014, Cuma / 5620 defa okundu.

Etiketler : dpü, dpü kütahya teknik bilimler meslek yüksekokulu, dpü sağlık kültür ve spor daire başkanlığı, hamza üstünkaya,