Teknoloji Fakültesi Mezunlari Mühendis Unvanini Kullanabilecekler

Simav Teknoloji Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Muammer Gavas önemli açiklamalarda bulundu.

Simav Teknoloji Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Muammer Gavas önemli açiklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Muammer Gavas sunlari belirtti: “Yüksekögretim Kurulu Baskanligi tarafindan gönderilen 08/07/2014 tarih ve 40513 sayili yaziyla, Mühendislik Fakülteleri ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde bulunan ilgili mühendislik programlarinin ve esdeger oldugu ilgili mühendislik programlarindan mezun olan ögrencilerin mühendis unvanini kullanabileceklerine karar verildigi bildirildi.”

Teknoloji Fakültesi mezunlarinin mühendis unvanini kullanabileceklerine iliskin yaptigi degerlendirmede Prof. Dr. Muammer Gavas, sözlerini su sekilde sürdürdü: “08/07/2014 tarihli Yüksekögretim Yürütme Kurulu toplantisinda; Danistay Idari Davalar Kurulu'nun, Danistay Sekizinci Dairesi'nin 2013/9785 Esas sayili ara karari ile ilgili; 24/07/2013 tarihli Yüksekögretim Yürütme Kurulunda Üniversitelerarasi Kurulu'nun görüsü alinmadan, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan ayni isimli mühendislik programlarinin birbirleri ile esdeger olduguna, Teknoloji Fakültelerinin Mühendislik programlarindan mezun olanlarin da ilgili dalin Mühendisi unvanini kullanacagina karar verildiginden söz konusu kurul kararina iliskin yürütmeyi durdurma karari verildigi dikkate alinarak, 27/03/2013 tarih ve 2013.23.5131 sayili Yürütme Kurulu kararinin iptal edilmesine karar verilmisti ancak ögrencilerimizi magdur edebilecek bu durum giderilmistir.

19/06/2014 tarihli Yüksekögretim Genel Kurul toplantisinda konuya iliskin Yürütme kuruluna verilen yetkiye dayanarak 43/b maddesi uyarinca, Üniversitelerarasi Kurulun görüsü de dikkate alinarak, Mühendislik Fakülteleri ve Teknoloji Fakülteleri bünyesinde bulunan ilgili mühendislik programlarinin esdeger oldugu ve ilgili mühendislik programlarindan mezun olan ögrencilerin mühendis unvanini kullanabileceklerine karar verildigi belirtilmistir. Dolayisiyla Fakültemizin her hangi bir mühendislik programindan mezun olabilecek ögrenciler mühendis unvanini kullanabileceklerdir.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Temmuz 2014, Cuma / 1865 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler