Dünya Sıralamasında İlk 500 Üniversite Arasına Girdik

URAP Arastirma Laboratuvarinin http://tr.urapcenter.org/alan_siralamasi/index.html adresinde yayinlanan raporuna göre Güzel Sanatlar Fakültemiz alan bazinda dünya siralamasinda 391., Türkiye’de 2. sirada yer aldi.

“Yirmi yedi ülkeden tasarimcilarin katilimiyla gerçeklesen “Uluslar Arasi Afis Festivali ve Çalistayi”, on ülkeden 30 sanatçi/ tasarimcinin katildigi uluslararasi "Demokrasi Söleni Çalistayi" ve Türkiye'nin 5 bölgesinin farkli illerinde sergilenen "Uluslararasi Karma Sergi", Grafik Bölümü'nün ilkini gerçeklestirdigi "Uluslararasi Katilimli Iletisimde Tasarim-Tasarimda Iletisim Konulu Sempozyum ve Sergi", ülkemizin önemli sanatçi akademisyenlerinin katildigi “Resim Çalistayi” ve “Grafik Sanatlar Çalistayi”, “I. Evliya Çelebi Çini Yarismasi”-“Dumlupinar Seramik Yarismasi”, bu yil sekizincisinin gerçeklestigi “Çizgi Film Festivali” gibi çok katilimli etkinlikler yaninda taninmis sanatçilarin kisisel ve karma sergilerine ev sahipligi yapan Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerinin projelerine de destek vermekte, onlarin sektörel alanda taninmalarina katkida bulunmaktadir.

Güzel Sanatlar Fakültemizin bina, sinif ve laboratuar donanimlari bakimindan Türkiye’nin iftihar edebilecegi imkânlara sahip olmasi, burada egitim gören ögrencilerin çok gayretli ögretim elemanlarinin rehberliginde ülkemizin aranan elemanlari olarak yetismekte olduklarina sahit olmaktayiz. Sektörel alandaki istihdamlarinda tercih edilir olmalari, üniversitemizin webtv’si DPÜTV’nin kurulusunda ve yayininda yer almalari bizleri gururlandirmaktadir.

Üniversitemizin dünya üniversiteleri performans siralamasinda ilk 500 üniversite içinde yer almasini saglayan Güzel Sanatlar Fakültemizi Dekan, Dekan Yardimcilari, Bölüm Baskanlari, ögretim elemanlari, idari kadro ve ögrencilerimize tesekkür ediyor, yeni basarilarilar bekliyorum.”

Listeye ulasmak için http://tr.urapcenter.org/alan_siralamasi/index.html

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Ocak 2015, Perşembe / 8855 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler