Fizik Bölümümüz “Üniversitelerin Alanlara Göre Siralamasi” Listesinde Türkiye’de 11., Dünyada 542. Sirada Yer Aldi.

Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Baskanimiz Prof. Dr. Atalay Küçükbursa son dönemde DPÜ Fizik Bölümü’nün basarilari hakkinda bilgi verdi.

Prof. Dr. Atalay Küçükbursa yaptigi açiklamada sunlari vurguladi: “Yüksekögretim kurumlarinin akademik basarilarini degerlendirmek için bilimsel metotlar gelistirmek ve yapilan çalismalarin sonuçlarini kamuoyu ile paylasmak amaciyla 2009 yilinda Orta Dogu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance) Arastirma Laboratuvari’nin, 02.07.2014 tarihinde yayinladigi “Üniversitelerin Alanlara Göre Siralamasi” listesinde Üniversitemiz Fizik Bölümü Türkiye’de 11. dünyada 542. sirada yer aldi.

Siralamada, YÖK, ÖSYM, Web of Science gibi güvenilir kaynaklardan alinan ve yayin sayisi, kisi basina düsen yayin sayisi, atif sayisi, kisi basina düsen atif sayisi, toplam bilimsel doküman sayisi, kisi basina düsen toplam doküman sayisi, doktora ögrenci sayisi, doktora ögrenci orani, kisi basina düsen ögrenci sayisi gibi bilimsel üretkenlige dayanan veriler kullanilmistir.”

Yayinlanan listeye http://tr.urapcenter.org/alan_siralamasi/field.html adresinden ulasabilirsiniz.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Temmuz 2014, Salı / 1936 defa okundu.