Oyun Gönüllüleri (VIPER) Toplantisi Yapildi Hedef; Avrupa Genelinde Oyun Elemani Kursu Olusturmak

Üniversitemiz ögretim üyelerinin de katildigi “Oyun Gönüllüleri” (VIPER) projesinin Avrupa genelinde uygulanacak olan oyun elemani kursunun içerigini olusturmak amaciyla yapilan ikinci toplantisi Italya’nin Palermo kentinde gerçeklestirildi.

Kütahya Sosyal Bilimler MYO Ögretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. A. Naci Dogrul ve Yrd. Doç. Dr. H. Günsel Dogrul yaptiklari açiklamada sunlari vurguladi: “Oyun Gönüllüleri- Istihdam Yolu (VIPER- The Volunteers in Play- Employment Routes) projesi, Avrupa Birligi Yenilik Transferi Programi tarafindan desteklenen iki yillik bir projedir. Oyun Gönüllüleri (Volunteers in Play) projesi, çocuklarla zaman geçirmeyi seven ve “çocuk oyunlari” hakkinda bilgi ve becerilerini gelistirmek isteyen bireylere yönelik bir egitim programidir. Projenin sonunda ortaya çikacak ürün, mesleki egitim verenler ve yararlanicilar için gereken ders materyallerini de içeren, birçok dilde hazirlanmis bir mesleki egitim programi olacaktir. Birlesmis Milletler Çocuk Haklari Sözlesmesinin 31. maddesinde de belirtildigi üzere ‘Oyun her çocugun hakkidir.’ Çocuk Haklari sözlesmesinin ilgili maddesinden yola çikarak, projenin sonunda olusturulan kurs, yetiskinlere çocuklar için oyunun neden önemli oldugunu anlatan ve oyun faaliyetlerini destekleyen kullanisli bir kilavuz olusturulacaktir.

Proje, ilk olarak Birlesik Krallik da, oyun elemani (playworker) olarak bireysel yeterliliklerini gelistirmek isteyen egitimciler, anne ve babalar ve gençler için gelistirildi. Avrupa genelinde kullanilacak olan kurs ile ögreniciler ve ögreticiler için birer egitim seti olusturulacak. Söz konusu sette çocuklara yönelik pratik aktiviteler yaninda oyunun çocuk gelisimindeki önemimi anlatan teorik bilgiler, oyun alanlarinda güvenlik için yapilacaklar ve oyun alani olusturma gibi konularda da bilgiler verilecek. ‘Oyun Gönüllüleri’  isimli kurs, Ingiltere Sektör Yeterlilikleri Konseyi tarafindan akredite edildi.

Palermo toplantisinda, proje ortaklari, kursun içerigi, yapisi ve uzunlugu hakkinda kararlar aldilar. Toplantinin ardindan, ortaklar kursun yapisi ve içeriginin adaptasyonu hakkinda çalisacaklar ve sonrasinda olusturulan kurs materyallerini ortak ülkenin kendi diline çevirisini gerçeklestirecekler.”

Proje hakkinda gelismeler için http://viperproject.eu/wordpress/?lang=tr

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Temmuz 2014, Pazartesi / 1789 defa okundu.

Etiketler : dpü kamer,

Bu Kategorideki Diğer Haberler