Abdullah Simavi ve Dönemi Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz Ilahiyat Fakültesi'nin Simav Belediyesi sponsorlugunda "Abdullah Simavi ve Dönemi Paneli" Simav’da gerçeklestirildi.

Halil Aga Camii Din görevlisi Murat Karabulutlu tarafindan Kuran tilaveti ile baslayan panelde açilis konusmasi yapan Simav Belediye Baskani Süleyman Özkan katilimcilara tesekkür ederek sunlari dile getirdi: “Böylesine anlamli bir sahsiyetin hayati basta olmak üzere ilmi ve tasavvuf anlayisinin ele alindigi bir panelin onun dogup büyüdügü ilçemizde düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Simav’da dogup büyüyen ve ilim ve irsat ugruna baska yerlere göç eden Allah dostu Abdullah-i Simavi’nin eserlerinin ilçemizde yasatilmasi için elimden gelen çabayi sarf edecegim”

Belediye Yeni Dügün Salonu’nda düzenlenen panele hem yönetici hem de konusmaci olarak katilan Ilahiyat Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Kemikli, ünlü Islam Alimi Abdullah-i Ilahi’nin Simav’da dünyaya geldigini ve daha sonra Semerkant’a gidip devrin en meshur mutasavviflarindan Ubeydullah Ahrar'a intisap edip Seyrüsülük'ünü tamamlayip icazet aldiktan sonra Istanbul’a dönerek Naksibendiligin Anadolu topraklarinda yayilmasini saglayan önemli bir alim ve Allah dostu oldugunu söyledi.

Abdullah-i Ilahi’nin Islam dünyasinda “Molla Ilahi veya Abdullah Simavi” olarak da tanindigina dikkat çeken Prof. Dr. Kemikli, Abdullah-i Ilahi’nin yurda döndükten sonra Simav, Kütahya, Bursa ve Istanbul'da kurdugu ilim meclislerinde halki irsat ettigini ve Abdullah-i Ilahi’nin Anadolu'daki irsat halkasi genisleyince Selanik'e 40 kilometre uzaklikta bulunan Vardar Yenicesi'ne gittigini ve vefatina degin burada, akinci ruhlari uyandirip, ilim ve irfanla halki aydinlatan yüce bir Islam alimi oldugunu söyledi.

Panelde ayrica, Uludag Ilahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dali  Baskani Prof. Dr. Mustafa Kara, Usak Üniversitesi  Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rifat Okutan, Uludag Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Abdülrezzak Tek, Dpü Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Selami Erdogan ile Dpü Ilahiyat Fakültesi Ögretim Görevlisi Abdullah Çakir Simavli ünlü Islam Alimi Abdullah-i Ilahi’nin ilmi, hayati ve tasavvuf anlayisi ile ilgili sunuma bulundu.

Simav Belediye Baskani Süleyman Özkan’in yani sira Simav Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüstü Güntürkün, Simav Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Sirikçi, Simav Belediye Baskan Yardimcisi Yilmaz Girgin, okul müdürleri ile bazi belde belediye baskanlari ile vatandaslarin katildigi panele ilçede faaliyet gösteren bazi sivil toplum kuruluslari da destek verdi.

Panelin sonunda katilimcilara Simav Belediye Baskani Süleyman Özkan tarafindan plaket takdim edilmesiyle panel sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Haziran 2014, Salı / 2125 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler