Üniversitemiz KÜFAUM’dan Necip Fazil’in Vefatinin 30. Yildönümünde Ulusal Necip Fazil Bilgi Söleni Bildiri Kitabi

Kütahya Folklor Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürlügümüz (KÜFAUM) tarafindan yayimlanan ve Doç. Dr. Mustafa Günes’in editörlügünü yaptigi kitap, Üniversitemizde yapilan Ulusal Necip Fazil Bilgi Söleni bildirilerinden olusmaktadir.

Kitap, Necip Fazil Kisakürek’i degisik yönleriyle ele alan bildirilerden olusmaktadir. Kitabin sunus bölümünde Editör Doç. Dr. Mustafa Günes’in, Necip Fazi hem bir sair hem de bir düsünür olarak Türk Milletinin özellikle de gençligin sevgisini kazanmis ve gönüllerinde asla unutulmayacak bir yere sahip olmustur. Eserleri de bugün pek çok insanimizin gönül dünyasini aydinlatmak suretiyle onlara rehberlik etmektedir. Vefat edeli otuz bir yil olmasina ragmen, onun hâlen özellikle yeni nesiller için ilham kaynagi oldugu söylenebilir sözleriyle anlattigi ve Türk dili ve edebiyati, Türk folkloru, Türk- Islam dünyasi fikir ve sanati hayati açisindan çok önemli bir sahsiyet olarak niteledigi usta sair Necip Fazil, bildiri sunan akademisyenler tarafindan degisik açilardan ele alinarak gelecek nesillere tanitilmaya çalisilmistir.

Kapak tasarimini Dumlupinar Üniversitesi Basin ve Halkla Iliskiler Müsavirliginden Grafik Uzmani Âdem Dönmez tarafindan yapilan kitap, Necip Fazil’i anlamak ve tanimak, millî ve manevî degerlerle yogrularak bu vadide yol almak isteyen genç ve gelecek nesiller için önemli bir kaynak niteligi tasiyor.

DPÜ KÜFAUM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Günes, editörlügünü yaptigi kitapla ilgili olarak su bilgileri verdi: “Necip Fazil hayati boyunca fikir istirabi çekerek çile dolu bir hayat yasadi ve maddî-manevî degerlerle mücehhez altin bir nesil yetismesi için kendi hayatini bile hakir gördü. Inandigi degerler ugrunda memleketimizin pek çok bölgesinde verdigi konferanslarla yarim asir boyunca insanimizi aydinlatti. Necip Fazil’in çesitli konularla ilgili fikir ve düsüncesiyle çok sayida fikir adami, bilim insani, siyasetçi ve sanatçi üzerinde etkili oldugu bilinir. Merhum Necip Fazil’in kültür, dil, edebiyat ve düsünce dünyamiza yaptigi hizmetlere bir sükran ifadesi olarak ölümünün 30. yilinda onun adina düzenledigimiz bilimsel toplantida sunulan bildirilerden olusan bu kitabi, dogumunun yüz onuncu yilinda ihtiyaç sahiplerinin istifadesine sunmus bulunuyoruz.  Kitabin, kendi öz degerlerimizden ilham alarak gelecegimizi insa etme gayretiyle çalisan öz güven sahibi nesillerimizi yetistirmemiz için bir sebep teskil etmesini ve kendi öz degerlerimizle bulusmamiza vesile olmasini dileriz.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Haziran 2014, Perşembe / 2205 defa okundu.

Bu Kategorideki Diğer Haberler