DPÜ’de Engelli Olmak ve Gönüllülük Söyleşisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, Gazeteci Güngör Avcıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Engelli Olmak ve Gönüllülük başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

DPÜ, Engelli Olmak ve Gönüllülük başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Mehmet Âkif Ersoy Konferans Salonu'nda Engelsiz Öğrenci Birimimizin eş güdümünde Risk, Engelsiz Hayat ve Müzik topluluklarımızın iş birliği ile ve Gönüllülük Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen söyleşiye Gazeteci Güngör Avcıoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Prof. Dr. Nilüfer Dalkılıç'ın Engelsiz Öğrenci Birimimizin çalışmaları hakkında bilgiler verdiği konuşmasının ardından Doç. Dr. Sibel Işık, öğreticisi olduğu Gönüllülük Uygulamaları dersinin kazanımları, engelli öğrencilere nasıl yaklaşmak gerektiği ve onların hayatında neleri değiştirebileceğimiz hakkında görüşlerini dile getirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayhan Kahraman ise düşüncelerini şöyle ifade etti:

'Engelli olmak yalnızca fiziksel ya da zihinsel bir durum değildir. Asıl engeller toplumun tutum ve algılarında gizlidir. Hepimiz şunu iyi biliyoruz ki farklılıklarımız bizi zengileştirir. Birlikte dayanışma içinde hareket ettiğimizde tüm engellerin üstesinden gelebiliriz. Çünkü hayatı paylaşmak için engel yoktur. Bu bağlamda gönüllülüğün gücünden bahsetmek istiyorum. Gönüllülük toplumu dönüştürmek ve güçlendirmek için elinizdeki en önemli araçlardan biridir. Siz değerli öğrencilerimizin ve gönüllerin burada bulunan engelli bireylerle birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar yalnızca bireyler arasındaki dayanışmayı artırmakla kalmıyor aynı zamanda toplumsal duyarlılığı güçlendiriyor ve bizi daha adil bir dünya inşaa etmeye bir adım daha yaklaştırıyor. Unutmayın gönüllü olarak yaptığınız her küçük dokunuş bireyin hayatında büyük bir değişiklik yaratabilir.

Bir kişinin yalnız hissetmesini engellemek, bir engeli açmasına destek olmak veya bir hayali gerçekleştirmesine yardımcı olmak, dünyanın daha yaşanabilir bir yer olmasını sağlayabilir. Bu etkinlik hepimizin birbirimizi daha iyi anlamamız ve daha kapsayıcı bir toplum inşa etmek için ortak hareket etmeniz gerektiğini hatırlatıyor. Üniversitemiz olarak bizlerde engelli bireylerin eğitimden kültüre spordan sanata kadar her alanda eşit bir şekilde varlık göstermelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu yolculukta sizlerin katkıları ve duyarlılığı her şeyden daha değerlidir. Sözlerime son verirken bu etkinlikte emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Engellerin birlikte aşacağımıza olan inancımı bir kez daha paylaşmak istiyorum. Hepinize sağlık mutluluk ve dayanışma dolu bir gelecek diliyorum.

Prof. Dr. Kahraman'ın ardından Güngör Avcıoğlu yaptığı konuşmada günümüz dünyasında engellilerin yeri, engelliler neler yapılabilir konularından bahsederek asıl engellerin insanların içinde olduğunu belirterek, engelli insanların da isterse her şeyi başarabileceklerini söyledi. Katılımcılarla kendi hayat hikâyelerini paylaştı. ''Ben iyilikleri kar tanesine benzetiyorum. Bir tanesi pek bir şey anlam ifade etmeyebilir ancak birden fazlası birleştiğinde çığ haline bile gelebiliyor'' diyerek hayatımızdaki iyiliklerin çoğalması gerektiğinin ve hayatımızda iyiliklere daha fazla yer vermemizin öneminin altını çizdi. 

Etkinlik soru cevap bölümünün ardından müzik dinletisi ve 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla katılımcılara Türk kahvesi ikramı ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 05 Aralık 2024, Perşembe / 409 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü engelsiz öğrenci birimi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler