DPÜ’de Akademik Yılı Dersi ve Fahri Doktora Takdim Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam ve GÜROK Yönetim Kurulu Başkanı ve İş İnsanı Rıza Güral’ın katılımıyla Akademik Yılı Dersi ve Fahri Doktora Takdim Töreni düzenlendi.

DPÜ’de Akademik Yılı Dersi ve Fahri Doktora Takdim Töreni gerçekleşti. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi-2'de gerçekleşen etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rekötrü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Vedat Kültür, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, GÜROK Yönetim Kurulu Başkanı ve İş İnsanı Rıza Güral, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkanı Esin Güral Argat, dekanlarımız, il protokol üyeleri, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

REKTÖR KIZILTOPRAK: TAŞIMAKTAN ONUR DUYDUĞUMUZ DUMLUPINAR ADININ SORUMLULUĞUNUN DA FARKINDAYIZ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin üzerinde kurulduğu topraklar, bir cihan imparatorluğunun tohumlarının atıldığı, bağımsızlık aşkının destanlaştığı bir bölgenin üzerindedir. Biz, Dumlupınar adını taşımaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Elbette tarihte zaferlerle anılan bu ismin sorumluluğunun da farkındayız. Bundan 100 yıl önce bu topraklarda Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kazandığımız zaferlerin bugün aynı amaçla bilim, eğitim, sanat ve spor alanında kazanılması gerektiğinin bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarihi 50 yıl önceye uzanan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 1992'de tüzel kişiliğini kazandıktan sonra, 200 bine yakın mezun vererek ülkemizin yetişmiş insan gücüne önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemizin elde ettiği başarılar, bilim dünyamıza sunduğu katkılar ve donanımlı insan yetiştirme anlayışını geçmişte yürüttüğümüz birkaç proje üzerinden açıklamak isterim.

2006'dan bu yana ilimizin tarihine ışık tutan Seyitömer kazılarından ve sonrasındaki nice çalışmadan kazandığımız tecrübe sayesinde bugün UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Aizanoi'deki tarihi gün yüzüne çıkarıyor, hatta Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle bu tarihi alanda kısa film festivali düzenliyoruz. Bakanlığımızın desteğiyle ilk defa düzenlenen Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler projesini hayata geçirdik. Öğrencilerimizin, asırlık çini sanatının ilkelerini yaşatarak kendi bakış açılarıyla özgün sanat eserleri ürettiği bu proje, çini sanatının bir sonraki nesle aktarılmasında bizlere ve bakanlığımıza çok kıymetli çıktılar sundu.

"SON 15 AYDA 685 ETKİNLİKLE TÜM KÜTAHYA'YA GÜNCEL BİLGİLER SUNDUK"

20 yılı aşkın süredir Üniversite - Sanayi iş birliği projeleri ile öğrencilerimizi uygulamalı eğitimlerle desteklerken bir yandan da katma değer üreten projelerle ilimizin endüstriyel üretim kapasitesine ve ihracatına önemli katkılar sunduk. Keza üniversitemizin TEKNOFEST’te elde ettiği şampiyonluklar ve derecelerde öğrencilerimize yol gösteren akademisyenlerimizin bilimsel birikimleriyle birlikte, ilimizin sanayi kuruluşlarının da desteklerini sunmaları üniversitemizin öğrencilerimize sunduğu katkıları daha etkili hâle getirdi. Öyle ki TEKNOFEST yarışmalarına Üniversitemizi temsilen 500 öğrenci katıldı ve 60 öğrencimiz derece almaya hak kazandı.

Ahilik kültürünü yaşatmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla uluslararası düzeyde Ahilik Sempozyumu'nu düzenledik. Uluslararası alanda tanınırlığımızı artırmak amacıyla 2024 Türkiye Macaristan Kültür Yılı kapsamında sempozyumlar, sergiler ve pek çok etkinliği hayata geçirdik. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz ve ilimizdeki sanayi kuruluşlarının desteğiyle başlattığımız Mentorluk Projesi kapsamında 249 öğrencimize 200'den fazla mentor tarafından eğitimler verildi.

Kurulduğu günden bu yana 3 bin 500'den fazla, senede ortalama 120 etkinliğe ev sahipliği yapan bir kurumdayız. Bu 3 bin 500 etkinliğin 685'ini yani beşte birini sadece son 15 ayda düzenlediğimizi ifade etmek isterim. Sayıları 120’yi bulan öğrenci topluluklarımızın büyük sorumluluk üstlendiği bu etkinliklerde, öğrencilerimizi teorik bilgilerin yanında uygulamayla desteklemek, üniversite dışındaki bilgi kaynaklarından da destek almak adına düzenlediğimiz konferanslar, sempozyumlar, kongreler, paneller ve sergilerle öğrencilerimizi, personelimizi ve daha da önemlisi tüm Kütahya'yı en güncel bilgilerle donatıyor, güncel sorunlara akılcı çözüm önerileri sunmaya gayret ediyoruz.

"EĞİTİMİN YAŞI YOKTUR DİYEREK ÇOCUK VE 60 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA EĞİTİMLER SUNDUK"

"Eğitimin yaşı yoktur" anlayışıyla, ortaokul öğrencileri için DPÜ Çocuk Üniversitesi, 60 yaş ve üstü vatandaşlarımız için 3. Yaş Üniversitesi projelerini hayata geçirdik. Sahip olduğumuz olanaklar sadece fiziksel binalar değildir. Yüzbinlerce bilimsel eseri içinde barındıran elektronik kütüphanemiz, açık ve kapalı spor alanlarımız, sanat atölyelerimiz ve onlarca donanımlı laboratuvarlarımız da insan yetiştirme amacıyla üstlendiğimiz görevleri gerçekleştirme yolunda en büyük gücümüzü oluşturuyor. Kütahya Dumlupınar Ailesinin her bir üyesi, geçmişteki tüm bu başarılar, çalışmalar ve deneyimlerle övünebilir. Bu ailenin her bir üyesinden beklentimiz, bugüne kadarki tüm başarılarımızı, gelecekteki daha büyük başarılarımızın ilham kaynağı olarak görmelerdir. Eğitimde, kültürde, sanatta ve sporda kazanılan her bir zaferi, bir sonraki zaferin ön sözü olarak kabul etmekteyiz.

Bugünkü etkinliğimize katılımlarıyla bizleri onurlandıran Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Serdar Çam ile tüm protokol üyelerimize, özellikle bu toplantıyı şereflendiren Rıza Güral ve Esin Güral Argat'a değerli akademisyenlerimize ve kıymetli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

DR. SERDAR ÇAM: TÜRKİYE KÜLTÜRDE, SANAYİDE SANATTA ÇOK İYİ DURUMDA ANCAK GİDİLECEK YOLUMUZ DA VAR

Rektörümüzün ardından kürsüye gelen Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Dünyada ve Türkiye'de Diplomasi başlıklı konuşmasında "Kamu diplomasisini geleneklerimize uygun biçimde inşa etmeliyiz. Bu alanda sürecin doğası gereği zaman zaman bazı sorunlar yaşasak da sanayide, kültürde ve sanatta oldukça iyi durumdayız. Ancak daha gidilecek çok yolumuz var" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Coğrafyamız, kıtaları birleştiren ve dünyanın bütün önemli yollarının kesiştiği bir noktada yer alıyor. Bu coğrafyanın avantajları kadar zorlukları da var. Doğru stratejilerle gelenkerlimize uygun bir kamu diplomasisi ile toplumumuz açısından önemli fırsatlar yakalayabiliriz. Coğrafyamızın güzelliğinin ve insan kaynağının doğru kullanılması çok önemli. Hem bu konuda hem de dışarıya karşı ülkece ortak bir söylem ve bakış açısının sağlanması konusunda akademisyenlere önemli bir görev düşüyor.

Türkiye'nin ülke dışında kamu diplomasisi yürüten kurumlarından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının faaliyetlerinden örnekler veren Dr. Çam, "Türkiye, geçmişi ve manevi birikimiyle dünyanın pek çok ülkesinden ayrışıyor. Sahip olduğumuz birlikteliği çatışmaya dönüştürmemeliyiz. Bu yolda siz gençlerin de üzerinde büyük bir sorumluluk var. Türkiye'nin tarihi yürüyüşünün sürmesi, geçmişi ve geleceği doğru okuyup ona göre hareket etmesinden geçiyor.

Dr. Çam'ın yaptığı konuşmanın ardından Kütahya'nın önde gelen iş insanı Rıza Güral'a üniversitemiz senatosunca layık görülen fahri doktora ünvanı için takdim töreni düzenlendi. Cübbesini giydikten sonra bir konuşma yapan Rıza Güral, "Bu onurlu ünvanı sadece bir iş insanı olarak değil, toplumsal sorumluluk projelerindeki çabalarımızın takdiri olarak kabul ediyorum. Kütahya'ya yatırımlar bugüne akdar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Güvenen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 28 Kasım 2024, Perşembe / 1000 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler