DPÜ’den Anadolu Mücevher ve Takı Kongresi ve Sergi Sanatçılarına Ödül

Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Anadolu Mücevher ve Takı Kongresi ile Uluslararası Seçmeli Anadolu Sergisi’ne katılan sanatçılar için Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla Bedesten’de ödül töreni düzenlendi.

Anadolu Mücevher ve Takı Kongresi ve Uluslararası Seçmeli Anadolu Sergisi'ne katılan sanatçılar için tören yapıldı.

Bedesten'de düzenlenen törenin açılışında konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Uluslararası Anadolu Mücevher ve Takı Kongresi'ni, bu alanda Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip üniversitesinde gerçekleştiriyoruz. Bu kongrenin düzenlenmesinde sizlerin sunduğu katkı bizler için çok müstesna bir öneme sahip. Bu seneki etkinliğe rekor sayıda katılım oldu ve davet yoluyla ya da kendi sanatını tanıtma amacıyla toplam 64 sanatçının bu etkinliklerde yer alması bizi oldukça mutlu etti. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak onların sanatındaki bu güzellikleri tüm insanlıklara taşıyacak faaliyetler içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Rektörümüzün ardından Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Hatipoğlu da birer konuşma gerçekleştirerek katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin düzenlenmesine emek veren başta Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Haldun Şekerci ile Sergi Düzenleme Kurulu Başkanı ve aynı zamanda GÜSED Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akca'ya teşekkür eden Prof. Dr. Kızıltoprak, sergiye katılan sanatçılar için hazırlanan teşekkür belgelerini takdim etti.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 09 Ekim 2024, Çarşamba / 789 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler