DPÜ’de Ses Bayrağımız Türkçe Konferansı

Üniversitemizde Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (DPÜ TÖMER) tarafından Ses Bayrağımız Türkçe başlıklı konferans düzenlendi.

DPÜ TÖMER, Ses Bayrağımız Türkçe Konferansı gerçekleştirdi.

İlahiyat Fakültemizin ev sahipliğinde 26 Eylül Türk Dili Bayramı kapsamında gerçekleşen etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Muharrem Kürşad Yangil, Türkçe Öğretmeni Merve Mıhcı, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Doç. Dr. Muharrem Kürşad Yangil'in ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak "İnsanlar olarak dünyaya gelip bir aile içinde büyüyoruz. Ardından ana dilimizi öğrenip bir toplum içinde yaşamaya başlıyoruz. Dilimiz bizim dünyaya, insana, yaratılmış olan her şeye bakışımızı ifade eder" diyerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Türkçe tarihin ilk çağlarından bu yana hep önemli olmuştur. Türkler daha önceden farklı inançlara sahip olsalar da İslamiyet'i kabul ettikten sonra dillerinde hem millî hem de dini hassasiyetlerini korudular. İslam dini, tüm dünyaya Arapça ile yayılmış ve yayıldığı yerleri de etkisi altına almıştır. Ancak Türkler, İslam'ı kabul etseler de Arapcanın etkisi altına girmemişlerdir.

"TÜRKÇE BİLMEK SİZİ SOSYAL, SANATSAL VE KÜLTÜREL ANLAMDA YÜKSELTECEKTİR"

Bugün Türklerin yaşamadığı bir coğrafya parçası yok ve Türk kültürü bu sayede farklı coğrafyalarda yaşatılıyor. Türkçe bilmek sizi sosyal anlamda, kültürel ve sanatsal anlamda önemli bir konuma yükseltecektir. 350 milyon insanı içine alan Türk dünyasını anlamak için bu dili bilmeniz gerekmektedir. Itri'nin sanatını, Mimar Sinan'ın dehasını bu milletin şanlı tarihini en iyi şekilde Türkçe ile anlayabilir ve öğrenebilirsiniz. Türkçenin öğrenmesi çok kolay bir dil olduğunu yakında kendi deneyimlerinizle birlikte öğreneceksiniz. Dil Bayramı vesilesiyle hazırlanan bu etkinliğe katılımınız için sizlere teşekkür ediyor, selamlarımı sunuyorum.

Rektörümüzün ardından DPÜ TÖMER'de görev yapan Türkçe Öğretmeni Merve Mıhcı tarafından  Türkçenin zenginliği ve Türkçe eğitimi hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 09 Ekim 2024, Çarşamba / 395 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler