Prof. Dr. Kızıltoprak 2024-25 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Yükseköğretim Kurulu tarafından Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Üniversitemizi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak temsil etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeleri, üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldı. Törende Kütahya Dumlupınar Üniversitesini Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile birlikte Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, İlahiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İsmail Yalçın, Özel Kalem Müdürümüz Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir, öğrencilerimiz Abdülmüttalip Şahan, Beyza Zengin, Meltem Yaldız ve Oğulcan Çelik temsil etti.

Törende katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletin teveccühüyle ülkeyi yönetme görevini devraldığımız günden beri gündemimizin en başına eğitimi yerleştirdik. Okul öncesinden başlayarak yükseköğrenime kadar her aşamada Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesini temel önceliğimiz olarak belirledik. Çok geniş bir yelpazede bugün geriye doğru baktığımızda imkânsız görünen nice düzenlemeyi kararlılıkla hayata geçirdik. 2002 yılında 76 olan yükseköğretim kurumu sayısı bugün itibarıyla 208’e ulaştı” açıklamasında bulundu.

2024-2025 akademik yılının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunun 2024 Üstün Başarı Ödülleri'ni kazanan bilim insanları ve üniversiteleri tebrik etti.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 08 Ekim 2024, Salı / 685 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler