DPÜ’de Vali Işın’dan Mülki İdareler Açılış Dersi

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Kütahya Valisi Musa Işın’ın konuşmacı olduğu Mülki İdareler konulu açılış dersi yapıldı.

Kütahya Valisi Musa Işın, üniversitemizde Mülki İdareler konulu ders verdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz tarafından Amfi-2'de düzenlenen etkinliğe Kütahya Valisi Musa Işın, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Yüce devletimizin, aziz medeniyetimizin bütün makamları şereflidir. O makamlara değer katanlar o makamlarda görev yapanlardır. Bugün bizim üniversitemize de şeref veriyorsunuz. Türk tarihinde, İslam medeniyetlerinde hanlar, beyler, padişahlar, yöneticiler bilgelik vasıflarını taşıyan kişilerden seçilmiştir. Sayın valimize Mülki İdareler başlığı altında engin tecrübelerini aktaracağı bu ders için şükranlarımı arz ediyorum. Bu açılış dersini Valimiz Musa Işın ile gerçekleştirdiğimiz için onur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

"DEVLETİ TEMSİL ETME GÖREVİ BÜYÜK BİR ŞEREFTİR"

Mülki İdareler konulu açılış dersi için sahneye gelen Vali Musa Işın, yeni akademik yılın üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Değerli protokol, çok sevgili öğrenciler, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bugün ilk ders açılışını birlikte yapıyoruz. Yeni öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önemli bir fakültedir, alanları çok geniştir. Mülki idare nedir, kimlerden oluşur, bunların görevleri nelerdir, bunların merkezi idareyle ilişkileri hangi boyuttadır bunlardan bahsedeceğiz. Mülki idare amirliği sınıfı devlet memurluğu sınıflarından bir tanesidir. Valilik makamı atama ile görevlendirilir. Padişahlık döneminde de peygamberimiz döneminde de atama ile yapılmıştır.

Vali, Cumhurbaşkanlığını temsil eder ve onun adına işlemleri yürütür. İki kurum valiliğin denetimi dışındadır, bunlar askeriye ve adliyedir. Diğer kurumların hepsini denetleyebilir, suç işleyenleri görevden uzaklaştırabilir, görev yerlerini değiştirebilir. Valiler devleti temsil ettikleri için yetkileri de ona göre belirlenmiştir. Devleti temsil etme görevi büyük bir şereftir. 2015 yılından bu yana vali olarak görev yapmaktayım. Sizler her biriniz kaymakam ve mülki idare amiri adaylarısınız. Tarihimize sahip çıkıyoruz, kültürümüze, geçmişimize sahip çıkıyoruz, ecdadımızın bize bıraktığı bütün mirasa sahip çıkmaya gayret gösteriyoruz.

Bu dört yıl sizin için çok önemli bir süreçtir. Kütahya eğitim için çok güzel bir yerdir. Kalan zamanınızı kendiniz için kullanın. Burayı çok iyi değerlendirerek yolunuza devam etmek zorundasınız. Sizler sizinle yarışacaksınız. Donanımlı bir şekilde buradan çıkarsanız gelecekle ilgili hiçbir sıkıntınız olmayacaktır. Bizler Türklük şuuruna ve bizi biz yapan değerlerimize, dinimize, geleneklerimize ve inancımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizler geleceği sizlere bırakacağız. Allaha emanet olun.

Etkinlik, Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik'in moderatörlüğünde katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 02 Ekim 2024, Çarşamba / 739 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, kütahya valiliği,

Bu Kategorideki Diğer Haberler