Prof. Dr. Kızıltoprak BANÜ Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz’un daveti üzerine Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin (BANÜ) 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı ve burada Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Türkiye konulu açılış dersini verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, BANÜ'nün yeni akademik yılındaki açılış dersine konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın onur konuğu olarak davet edildiği 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, rektör yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, üniversite personeli, öğrenciler ve medya temsilcileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İsmail Boz, BANÜ'nün kuruluşu, gelişimi ve hedefleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak yeni eğitim döneminin umut ve başarılarla dolu olmasını diledikten sonra Prof. Dr. Kızıltoprak’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Türkiye konulu açılış dersini veren Rektör Kızıltoprak, Türk tarihini kronolojik olarak ele alarak, Türk milletinin tarih sahnesindeki yerini ve gelişimini derinlemesine analiz etti. İkinci yüzyılına giren Türkiye Cumhuriyeti için tarihin sadece bir geçmiş olmadığını, aynı zamanda geleceğimize yön veren bir ışık olduğunu kaydeden ve katılımcılara tarihsel bilinç ile kültürel kimliğin önemini hatırlatan Kızıltoprak, öğrencilere hitaben “Geleceğimizin mimarı gençlerimiz, konuşmamın sonunda sizlere 4 başlık üzerinden bir büyüğünüz olarak bazı nasihatler aktarmak istiyorum. Tarihimizi seveceğiz, çok okuyacağız ve nihayetinde bileceğiz, bilim, sanat ve fikir üreteceğiz ve tarihte olduğu gibi tekrar yöneteceğiz” ifadelerini kullandı. Kızıltoprak, konuşmasını yeni akademik yılın BANÜ'nün tüm personeli ve öğrencilerine başarı getirmesini dileyerek tamamladı.

Rektörümüz Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesine yaptığı ziyarette Rektör Prof. Dr. İsmail Boz'u da makamında ziyaret ederek davetlerinden dolayı Rektör Boz'a teşekkürlerini iletti.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 01 Ekim 2024, Salı / 540 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler