Kütahyalı Sanatçılar DPÜ’ye Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültemizde düzenlenen etkinlikte Kütahyalı sanatçılarla bir araya geldi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahyalı sanatçıları ağırladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın Kütahya'nın çini, el sanatları, hat, müzik, resim, seramik ve tezhip sanatçılarına davetiyle Güzel Sanatlar Fakültemizde düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademik ve idari personelimiz de katıldı.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: SANATKÂRLARA HÜRMETİMİZ EBEDİYEN SÜRECEKTİR

Etkinlikte bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır: Her şey olabilirsiniz ama sanatkâr olamazsınız. Dolayısıyla sanatkârlara hürmetimiz, ışık kaynağı olarak faydalanmamız ebediyen devam edecek bir meşgalemiz olmalıdır. Ben de çalışma hayatımda hep sanatkârları yakın dostlar edinmeye çalıştım. Fırsat buldukça sanatkârları ziyaret etmiş, atölyelerinde çok keyifli zaman geçirmişimdir. Bugün bizi bir araya getiren herkese teşekkürlerimi iletiyor, sizlere de hürmetlerimi sunuyorum. Sizler bizlerin en yakın dostlarısınız" dedi.

Üniversitemizin güzel sanatlar alanında yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalarla ilgili iş birliği olanaklarının görüşüldüğü programda, 2 Ekim 2024 tarihinde Kütahyalı sanatçı Ahmet Yakupoğlu'nun vefatının 8. yıl dönümünde düzenlenecek etkinliklerle ilgili görüş alışverişinde de bulunuldu.

Rektörümüz toplantının sonunda yaptığı konuşmada "Ortak çalışmalar ve düşüncelerinizi hayata geçirme konusunda bütün gayretimizi sefer edeceğimizden emin olmanızı istiyoruz. Bir sonraki buluşmalarımızda öğrencilerimizin de yer alacağı ve belirlediğimiz temaları içeren etkinlikler düzenleyeceğiz ve sizlerle birlikte olmayı her hâlükârda sürdüreceğiz. Teşekkür ediyorum, gününüz aydın, ömrünüz bereketli olsun. İyi ki varsınız" dedi.

Fotoğraf çekimi ile sona eren etkinliğin ardından Kütahyalı sanatçılar, davetinden dolayı Rektörümüze teşekkürlerini sundular ve bu etkinlikle üniversitemizin sanata ve sanatçıya verdiği değeri göstermesinden duydukları memnuniyeti ilettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Eylül 2024, Çarşamba / 838 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler