DPÜ 3. Yaş Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin toplumun farklı kesimlerinden 60 yaş ve üstü vatandaşlar için düzenlediği 3. Yaş Üniversitesi projesi, düzenlenen mezuniyet töreni ile ilk mezunlarını verdi.

DPÜ'de 3. Yaş Üniversitesi için mezuniyet töreni düzenlendi.

Üniversitemiz ile SGK Kütahya İl Müdürlüğü iş birliği ile 2024 Emekliler Yılı kapsamında hayata geçirilen ve 3 hafta süren projede eğitim alan kursiyerler, mezuniyet heyecanı yaşadı.

Mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Sayar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Zeybek, eğitimciler ve kursiyerler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erkan Çav, üç haftaya yayılan eğitimler hakkında bilgi verdi ve "Üniversitemiz ve SGK Kütahya İl Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında gerçekleştirilen bu proje, katılımcıların hayatlarına yeni bir perspektif kazandırırken, toplumsal bilincin artırılmasına da katkı sağladı" dedi.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: SİZLERİN ÜNİVERSİTEMİZE KATKISI ÇOK BÜYÜK OLDU

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise toplumun her kesiminden insanlara öğrenme fırsatı sunmanın üniversitemiz için büyük bir onur olduğunu belirterek şunları söyledi:

3. Yaş Üniversitesi projesiyle, hem Türk hem de İslam kültürünün öğütlediği yaşam boyu öğrenme anlayışını hayata geçiriyoruz. Bu program, bilgi edinmenin ötesinde, toplumumuzun tecrübeli bireylerinin bilgi ve birikimlerini daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak için önemli bir adımdı. Farklı alanlarda elde ettiğiniz başarıları hayat tecrübelerinize eklediniz. Bizim hocalarımızın sizlere katkısı olduğu gibi sizlerin de bizlere çok büyük katkısı oldu. Bu yaşa gelene kadar bü ülkenin taşında, toprağında, meyvesinde, ağacında hepsinde emeğiniz var. Bu üniversiteye ilk adımınızı attığınızda bu emeklerinizin boşa gitmediğini gördüğünüze inanıyorum. Programa katkınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, sizleri bu süreçte gösterdiğiniz azim ve kararlılık için tebrik ediyorum.

Protokol konuşmalarının ardından etkinlik boyunca çini ve seramik, bahçecilik, ebru, sağlıklı yaşlanma, arıcılık, dijital okuryazarlık ve temel afet bilgisi gibi birçok alanda aldıkları eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere mezuniyet belgeleri sunuldu.

Programın sonunda kursiyerler, aldıkları eğitimlerle ilgili sergiler ve gösteriler sundular. Tören, hatıra fotoğrafları ve kep atma töreninin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Eylül 2024, Perşembe / 69 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler