Rektörümüz Dumlupınar’da Gençlerle Buluştu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dumlupınar ilçesinde kurulan çadır kampında gençlerle bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, gençlerle buluştu.

Dumlupınar ilçesinde Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampa ziyarette bulunan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, burada Dumlupınar Kaymakam V. Büşra Güllü Özpınar, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, protokol üyeleri ve kampa katılan öğrencilerle bir araya geldi.

Kamp ateşi etrafında gençlerle bir süre sohbet eden Prof. Dr. Kızıltoprak, daha sonra Türk tarihinin büyük zaferlerini konu alan söyleşide hem gençlere tarihten örnekler sundu hem de ülkemizin yakın ve uzak gelecekteki hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

Sevgili gençler, sizlerde tıpkı Sultan Alparslan'ın, tıpkı Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ordusundaki bir Mehmetçik gibi sağlam bir karakter ve böylesine büyük atalara sahip olmanın omuzlarına yüklediği sorumluluğun bilincini görüyorum. Gözlerinizde vatan toprağımızı ve ülkemizin çıkarlarını her alanda savunacak ve milletimizi sonsuza kadar ileri taşıyacak azmi görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

Cumhuriyetimiz devletimiz milletimizin kaderi sizlerin omuzunda. Sizler daha çok çalışacak ve daha büyük başarılara imza atacaksınız. Bu ulusun ilerlemesini, gelişmesini, çağdaş uygarlığın zirvesine oturmasını inşallah sizler sağlayacaksınız. Siz sadece geleceğimizin değil bu gününde sahipleriniz. Bayrağımız sizlerin elinde, sorumluluk sizlerin üzerinde olacak. Bizler de daima sizlerin yanında olacağız.

Söyleşinin ardından öğrencilerden gelen sorulara yanıt veren Rektörümüz, kampa katılan ve tarihine sahip çıkan tüm gençlere teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Ağustos 2024, Cuma / 2723 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler