Ahmet Yakupoğlu’nu Anma Etkinliği Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Ahmet Yakupoğlu’nun evinde düzenlenen anma etkinliğinde gazilerimiz ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Ahmet Yakupoğlu'nun evinde gazilerimizi ağırladı.

Kütahyalı ressam, neyzen ve minyatürist Ahmet Yakupoğlu'nun eserleri ve mal varlığını üniversitemize bağışladığı evi, bu kez kentteki gazileri ağırladı. Yakupoğlu'nun uzun yıllar boyunca doğup büyüdüğü Maltepe Mahallesi'ndeki evinde sürdürdüğü ve "gezek" olarak bilinen sohbet meclisi, bu anlamlı haftada gazilerle buluşma noktası oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sohbet meclisinde gazilerle bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirerek Ahmet Yakupoğlu’nun mirasını yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Rektör Kızıltoprak, "Ahmet Yakupoğlu, eserleriyle ve bize bıraktığı değerli mirasıyla sadece üniversitemize değil, tüm Kütahya’ya ışık tutuyor. Bu mirasın, Zafer Haftası gibi anlamlı bir dönemde gazilerimizle buluşmasını sağlamak, bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ağustos ayı, zaferlerle dolu bir ay olarak tarihimize kazınmıştır. Bugün burada, şehit ve gazilerimizin bu zaferlerdeki büyük rolünü bir kez daha anıyoruz ve onlara minnettarız," dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat ise, Ahmet Yakupoğlu’nun evinde ağırlanmaktan büyük bir onur duyduklarını belirtti. "Gazilik, bizim için bir onurdur ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin birer parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ahmet Yakupoğlu’nun manevi atmosferinde böyle anlamlı bir etkinlikte bulunmak bizleri ayrıca mutlu etti. Rektörümüze ve üniversiteye bu anlamlı buluşma için teşekkür ederiz," diye konuştu.

Etkinlik tasavvuf musikisi dinletisi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Ağustos 2024, Çarşamba / 564 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler