DPÜ’de Hüsn-i Hat Besmele Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından Bedesten Fuaye Alanında Hüsn-i Hat Besmele Sergisi düzenlendi.

DPÜ'de Hüsn-i Hat Besmele Sergisi açıldı.

Üniversitemiz Bedesten Fuaye Alanı'nda gerçekleşen serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Serginin açılışında Hüsn-i Hat sanatının önemine vurgu yaparak bu tür etkinliklerin sanatın ve kültürün yaygınlaşmasına önemli katkılar sağladığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ''Hat sanatı İslam medeniyetini tüm dünyaya taşıyan bir sanattır. Bizim medeniyetimiz bir yazı, kitap ve  kültür medeniyetidir. Bu hat sanatıyla İslam medeniyetinin estetik anlayışını da dünyaya duyurmuş oluyoruz. Hat sanatı sadece güzel yazmak değil, âyet-i kerimelerin, hadis-i şeriflerin ve temel düsturların da yayılmasının temelini oluşturmaktadır. Hepimize hayırlı olsun diliyorum'' dedi.

Etkinlik serginin gezilmesinden sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Haziran 2024, Çarşamba / 371 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,