DPÜ Tavşanlı MYO’da Mezuniyetin Yolu Uygulamadan Geçiyor

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 3+1 Eğitim Modeli sayesinde aldıkları teorik eğitimin uygulama aşamalarını da öğrenerek mezun oluyor.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzun Makine ve Otomotiv Teknolojisi öğrencileri, uygulamalı eğitimlerle mezun oluyor.

Üç yarıyıl boyunca derslerde öğrendikleri teorik bilgileri mezun olmadan önceki dördüncü yarıyılda uygulamaya dönüştüren ve kısaca 3+1 Eğitim Modeli olarak öğrenim gören Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü öğrencileri, pratik bilgilerini bilgisayar destekli üretim konusunda sergileyerek dönem sonu çalışmalarında, satranç takımının taşlarını yaparak bilgisayar destekli üretim konusundaki yeteneklerini gösterdiler.

Öğrencilerimizin Makine programında olduğu gibi Otomotiv Teknolojisi programında da endüstriyel ihtiyaçları karşılayacak seviyeye gelmeleri için pratik eğitime ağırlık verdiklerini belirten MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, Otomotiv Teknolojisi programı öğrencilerinin 3+1 Eğitim Modeli ile son dönemlerini ilgili işletmelerde uygulamalı eğitimle geçirdiklerini, Makine programı öğrencilerinin ise enerji, bilgisayar destekli tasarım ve imalat derslerinin teorik kısımlarını tamamladıktan sonra imalat aşamasında CNC tezgah başında uygulamalı eğitim aldıklarını ifade etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mayıs 2024, Salı / 198 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü tavşanlı meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler