DPÜ 2023 Kurum İç Değerlendirme Raporu Yayımlandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Üniversitelerin kalite güvencesi süreçlerini ve iyileştirme çalışmalarını kapsamlı bir şekilde inceleyen ve değerlendiren Yükseköğretim kurumları 2023 yılı Kurum İç Değerlendirme Raporları’nı (KİDR) yayımlandı.

DPÜ’nün 2023 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu, YÖKAK tarafından yayımlandı.

Kurul tarafından düzenli olarak Kurum İç Değerlendirme Raporları’nda her üniversitenin kendi iç değerlendirme süreçleri ve kalite güvencesi çalışmaları ayrıntılı olarak ele alınıyor. Rapor, Kurum Hakkında Bilgiler, Liderlik, Yönetişim ve Kalite, Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme ve Toplumsal Katkı ile Sonuç ve Değerlendirme olmak üzere altı ana başlıktan oluşuyor. Bu başlıklar, üniversitelerin çeşitli faaliyet alanlarındaki performansını ve gelişim alanlarını kapsamlı bir şekilde ortaya koymaktadır.

Kalite Komisyonumuzdan yapılan açıklamada “YÖKAK'ın yayımladığı bu raporlar, yükseköğretim kurumlarının şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine uygun olarak çalışmalarını sürdürebilmeleri için önemli bir kaynak oluşturmaktadır. İlgili raporlara ve ayrıntılı bilgilere YÖKAK'ın veya Koordinatörlüğümüzün resmî ağ sayfası üzerinden erişim sağlanabilir” denildi.

Yayımlanan rapora ilişkin bir mesaj yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, raporun hazırlanmasında görev alan tüm akademik ve idari personel, kutlayarak "Üniversitemizin kalite güvencesi süreçlerinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu raporlar, üniversitemizin gelişimine katkı sağlamaktadır ve DPÜ’nün eğitim kalitesinin yükseltilmesi için önemli bir rehber niteliği taşımaktadır" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mayıs 2024, Salı / 266 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler