DPÜ’de 6. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 6. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi’nin açılış töreni Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde gerçekleşti.

DPÜ'de 6. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi düzenlendi.

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda Kütahya ve Tavşanlı belediyeleri, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) ve Turist Rehberleri Odaları Birliği'nin (TUREB) destekleriyle düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Boz, Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu, TUADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Kongrenin dönem başkanı Doç. Dr. Uğur Ceylan, Prof. Dr. Muharrem Tuna, Prof. Dr. Ahmet Boz, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Kenan Ayaz ve Zekeriya Ünal'ın konuşmalarının ardından açılış töreninde katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Bildiğiniz gibi Tavşanlı, son yıllarda turizm alanında önemli bir atılım gerçekleştirdi. Bu atılımın arkasında yatan temel etkenlerden biri şüphesiz ki Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin katkılarıdır. 2013 yılında Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunu kurmamız, bu süreçte önemli bir kilometre taşı oldu. Yüksekokulumuzun 2019 yılında Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüşmesiyle üniversitemizin genelinde turizmi merkeze alan eğitimlerimize turist rehberliği ve gastronomiyi de ekledik. Tüm bunlara ek olarak başta Kütahya ve Tavşanlı Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin de desteğiyle bölgedeki turizmin şehrimize çok farklı alanlarda büyük katkı sunduğunu görüyoruz.

Ulusal Turist Rehberliği Kongresi'nin de bu tüm katkıların yeni bir halkası olacağına inanıyoruz. Kongremiz, turist rehberliği mesleği, turizm sektöründeki son eğilimler ve turistlerin ihtiyaçları hakkındaki tartışmalar için önemli bir platform sunacaktır. Kongre boyunca, turist rehberleri olarak turistlerin güvenliği, konforu ve memnuniyeti için neler yapılması gerektiği gibi konular ele alınacak. Turizm sektöründeki yenilikler, başarılı turizm rotaları, turist rehberliği mesleğindeki gelişmeler gibi birçok konuda uzmanlar tarafından sunumlar yapılacak. Ayrıca, turist rehberlerinin mesleki yeterliliklerinin artırılması ve turizm sektöründeki iş birliklerinin güçlendirilmesi gibi konular da tartışılacak.

Katılımcılar, kongre boyunca turizm sektörünün önde gelen isimleriyle tanışacak, fikir alışverişinde bulunacak ve turizm sektörünün geleceği hakkında birlikte düşünme fırsatı bulacaklar. İnanıyorum ki bu kongre, Tavşanlı, Kütahya ve ülkemizin turizm alanındaki başarısını artırmaya önemli bir katkı sunacaktır. Kongremize katılan tüm değerli misafirlerimize tekrar teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Türkiye'nin her yerinden turist rehberleri ve gezi severlerin katıldığı birçok farklı üniversiteden 118 akademisyenin 51 bildiri ile katıldığı 6. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi, 25 Mayıs günü düzenlenen oturumların ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Mayıs 2024, Cuma / 340 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, tubif, dpü tavşanlı uygulamalı bilimler fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler