DPÜ’de Mezunlar Buluşması Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katıldığı etkinlikte Mezunlar Buluşması’na ikinci kez ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de Mezunlar Buluşması etkinliği düzenlendi.

Kariyer ve Mezun Merkezimizin girişimiyle İİBF Amfi-2'de bu yıl 2. kez düzenlenen buluşmaya Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, akademik ve idari personelimiz ile mezunlarımız katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Biz Dumlupınar gibi tarihi bir adı taşıyan genç bir üniversiteyiz. Sizler de bu genç üniversitenin genç mezunlarısınız. Hepinize hoş geldiniz diyorum.

Değerli misafirler, Mayıs ayı Türkler için zafer ve kutlama ayıdır. Bizler 6 Mayıs'ta Hıdırellez'i kutlarız. 13 Mayıs bizim için Dil Bayramı'dır. 14 Mayıs günü, 1877 yılında başlayan demokratik bir toplum olma yolculuğumuzda bir Demokrasi Bayramı'dır. 29 Mayıs çağ açıp çağ kapatan tarihi bir dönüm noktası olan Fatih Sultan Mehmet'in komutanlığında İstanbul'un fethinin yaşandığı ve her yıl coşkuyla kutladığımız tarihtir. 19 Mayıs ise Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a ayak bastığı ve Dumlupınar Zaferi'ne giden yolu açtığı tarihtir.

REKTÖR KIZILTOPRAK: DPÜ'NÜN KAPILARI SİZE HER GÜN AÇIK

19 Mayıs'ın bir gün öncesinde sizlerle burada buluşmaktan dolayı çok memnunum. Türkiye'nin en güzel ve bana göre Avrupa'nın da önde gelen yerleşkelerinden birinde sizlerle birlikteyiz. Türk mimari güzelliklerini yansıtan mimari ve eğitim arasında bir bağ kuran ve yaşam alanı olarak en güzel şekilde tasarlanan yerleşkelerden birindeyiz. Öğretim kadrosuyla, çalışan kadrosuyla ve öğrencileriyle ve mezunlarıyla değerli bir aileyiz.

Her birinizin mezun olduktan sonraki başarıları bizleri gururlandırdı. Sizlerin alanlarınızda büyük işler başardığınızı görüyoruz. İki hafta önce düzenlediğimiz ve Kütahya ölçekli TEKNOFEST diyebileceğimiz Hackathon etkinliğine katılan öğrencilerimizin elde ettiği başarılar bizim daha nice başarılara şahit olacağımızın kanıtı.

Değerli mezunlarımız, hayatınızın her alanında başarılarınızın devam etmesini, yüzlerinizin her zaman gülmesini ve üzüntülerini size yasak olmasını temenni ediyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin kapısının sizlere bir gün değil her gün açık olduğunu hatırlatıyorum. Programınızı onurlandırdığınız için size tekrar teşekkür ediyor, sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Rektörümüzün ardından misafir rektörler Prof. Dr. İsmail Boz ve Prof. Dr. Ferudun Yılmaz yaptıkları konuşmalarda katılımcıları selamladılar ve bu programa davet edildikleri için Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak özelinde üniversitemize teşekkür ettiler.

BAŞKAN KAHVECİ: İNSAN EN BÜYÜK YATIRIMI KENDİNE YAPMALI

Etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, mezunu olduğu Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin mezunlar buluşmasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek katılımcılara "Kütahya'ya hoş geldiniz" dedi ve şunları söyledi:

"Hayat boyu öğrenmenin kıymetini bilmeli ve kendimize daima yatırım yapmalıyız. Üniversiteler gerek sahip olduğu fiziki olanaklar gerekse insan gücü olarak çok önemli kurumlar. Ama insanın kendine yatırım yapmayı bilmesi çok daha önemli bir konu. Ben bizleri bu yönde yetiştiren hocalarımıza sizlerden bir alkış istiyorum. Öğrenme konusundaki tutkunuz adeta içten yanmalı bir motor gibi olsun ve kendi motivasyonunuzu kendiniz oluşturun. O yatırımı kendinize yaparsanız bir yere varırsınız. Bunun için 4 yıllık bir üniversite eğitimi yetmez. Başarmanın 'inanmak' olduğunu unutmamalıyız. Bizler görevde olduğumuz sürece vatana, millete ve bayrağa hizmet yolunda elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.

YERLEŞKE TURU, MÜZİK DİNLETİSİ VE FAKÜLTE ZİYARETLERİ

Protokol konuşmalarının ardından mezunlarımız yerleşke turuna katıldılar. Çok sayıda fotoğrafın çekildiği ve anıların yâd edildiği turun ardından mezunlarımız bir araya geldikleri öğrencilerimize deneyimlerini aktardılar ve kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

DPÜ Mezunlar Buluşması, Barış Manço heykeli önünde düzenlenen müzik dinletisinin ardından mezunlarımızın öğrenim gördükleri fakülteleri ziyaret etmesinin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mayıs 2024, Cumartesi / 2259 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler