Prof. Dr. Kızıltoprak: Gençlerimizin Millî Bilinç İdrakine Sahip Olduğunu Görüyoruz

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi kapsamında Bilecik’te Tarihte Türkler konulu konferans verdi.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Tarihte Türkler konulu konferansta konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından gençleri birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde tarihle buluşturmak amacıyla 81 ilden yaklaşık 500 öğrencinin katılımıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında düzenlenen etkinliklerin Bilecik’te düzenlenen ilk gün etkinliklerine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da katıldı.

Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Tören Alanı’nda başlayan etkinlikte Tarihte Türkler konulu bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, katılımcılara hitabında “Bakanlığımızın düzenlediği bu programlar sayesinde gençlerimizin tarih şuuru, millî bilinci ve medeniyet idrakine sahip olma noktasında gözlerimizi yaşartan çok başarılı çalışmalarda görev aldıklarını görüyorum” ifadelerini kullandı ve Türk milletinin siyaset, kültür ve sosyoekonomik anlamda dünya medeniyetine sunduğu katkıları anlattı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Kızıltoprak, “Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşuna giden yolda Kayı boyuna önderlik eden Ertuğrul Gazi, geniş bir coğrafyaya 6 asırdan uzun süre hükmeden bir medeniyetin temelini atmasıyla, adalet ve iyilik sembolü olmasıyla yüz yıllardır olduğu gibi bundan sonra da hayırla hatırlanmaya devam edecek” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Mayıs 2024, Cuma / 248 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler