DPÜ’de İki Türk Bir Filistinli Öğrencinin Gözüyle Gazze Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde İki Türk Bir Filistinli Öğrencinin Gözüyle Gazze Sergisi’nin açılış töreni Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla Bedesten fuaye alanında düzenlendi.

DPÜ'de İki Türk Bir Filistinli Öğrencinin Gözüyle Gazze Sergisi açıldı.

Bedesten fuaye alanında düzenlenen sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Prof. Dr. Levent Mercin'in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şunları söyledi:

Bu sergi, Filistin davasına öğrencilerimizin ne kadar sahip çıktığının bir kanıtı. Bugüne kadar bu konuda yüzden fazla etkinlik yaptık, toplantılar düzenledik. Bu sergi de açtığımız onlarca sergiden biri. Ben öncelikle sergiyi açan öğrencilerimi tebrik ediyorum. Sanatçılar Filistin konusunda insanlığın feryadını tuvale döküyorlar. Çünkü burada bir millet yok edilmeye çalışılıyor. Filistin halkı ise bu zulme direniyor. Filistin'i en iyi anlayacak milletlerden biri Türk milletidir. Yüz yıldan daha uzun süre Türk milleti de bu zulme direnmiş ve direnişinin sonucunu Dumlupınar'da aldığı zaferle kazanmıştı.

Değerli konuklar, burada işlenen suçlar sadece Filistin'e karşı işlenmiyor. Filistin halkının yaşama hakkı elinden alınıyor. Bugün dünyanın en büyük çocuk mezarlığı maalesef Gazze'de. Bir anlaşmazlık varsa bunun siyaset ve diplomasi yoluyla çözülmesi gerekir. Anlaşmazlıkların bedeli masum insanlara ödetilmemeli.

Rektörümüzün ardından sergiyi açan öğrencilerimiz Emir Bıyıklı, Bana Musallam ve Oğulcan Çelik de birer konuşma yaparak sergiyi açma süreçlerini anlattılar ve Filistin'in özgürlüğüne en kısa sürede kavuşmasını dilediler.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve konuklar eserler hakkında öğrencilerimizden bilgi aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Mayıs 2024, Cuma / 511 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Aizanoi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler