DPÜFEST24 Kariyer ve Gençlik Festivali Sona Erdi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde üç gün boyunca devam eden DPÜFest24 Kariyer ve Gençlik Festivali düzenlenen etkinliklerin ardından sona erdi.

DPÜFEST24 Kariyer ve Gençlik Festivali sona erdi.

Evliya Çelebi Yerleşkesi Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarı önünde üç gün boyunca devam eden etkinliğe başta DPÜ öğrencileri olmak üzere ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrenciler, Kütahya'nın önde gelen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, kariyer planlama uzmanları ve on binlerce vatandaşımız katıldı.

Üç gün boyunca düzenlenen etkinliklerde yüzlerce öğrencimiz, başta Gürok, Keramika, Tulû Porselen olmak üzere Kütahya merkezli sanayi kuruluşlarının ve bu kuruluşlara ev sahipliği yapan Kütahya Organize Sanayi Müdürlüklerinin temsilcileriyle iş görüşmeleri yapma olanağı buldu. Festival alanını ziyaret eden ilkokul ve ortaokul öğrencileri ise topluluklarımız tarafından açılan stantlarda hem deneyler yaptılar hem de TEKNOFEST'te Türkiye birinciliği kazanan teknolojik ürünleri incelediler.

Alanda yer alan Aziz Sancar, Neowise, Kariyer Durağı ve Millî Teknoloji isimli bilim ve oyun atölyelerini ise festival boyunca yaklaşık 20 bin kişi kişi ziyaret etti. 500'den fazla öğrencimiz ise atölye çalışmalarına katılarak sanayi sektörünün önde gelen firmalarının yöneticilerinden eğitimler aldı. Festivale katılan firmaların temsilcileri, stajyer açıklarını DPÜFEST24'te aldıkları başvurularla kapattıklarını, hatta bazı pozisyonlarda öğrencilerimizin çalışmaya başladığını kaydettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Mayıs 2024, Cuma / 663 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler