DPÜ’de ABD Başkanlık Seçimleri ve Türkiye Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Uğur’un konuşmacı olarak katıldığı ABD Başkanlık Seçimleri ve Türkiye: Değişen Dinamikleri ve Etkileri başlıklı konferans düzenlendi.

DPÜ, ABD Başkanlık Seçimleri ve Türkiye: Değişen Dinamikleri ve Etkileri konulu konferansa ev sahipliği yaptı.

İİBF Amfi-2'de Uluslararası İlişkiler Topluluğumuz tarafından düzenlenen etkinliğe Yalova Üniversitesi akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Uğur'un yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Cengiz Duran, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Uğur'un bu konferansta çok kıymetli bilgiler sunacağını ifade eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, konferansı düzenleyen topluluğumuza ve katılımcılara teşekkür etti.

Sunumuna Amerika Birleşik Devletleri tarihi, ülkedeki başkanlık sisteminin dinamikleri ve  başkanlık seçimlerinin Türkiye üzerindeki etkilerini anlatarak başlayan Dr. Öğr. Üyesi Uğur, son yıllarda gerçekleşen başkanlık seçimlerinin Türkiye ile olan ilişkilerde nasıl değişiklikler yarattığını ve gelecekte nasıl etkiler doğurabileceğini değerlendirdi.

Etkinlik, öğrencilere ve katılımcılara hem ABD siyaseti hem de Türkiye-ABD ilişkileri hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı sundu. Dr. Öğr. Üyesi Uğur'un açıklamaları, katılımcıların konu hakkındaki farkındalığını artırırken, uluslararası ilişkiler perspektifinden önemli analizler sundu.

Konferans, Uğur'un öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Mayıs 2024, Çarşamba / 354 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler