DPÜ’de Yapay Zekâ İle Geleceği Kucaklamak Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen Dr. Orhan Albayrak’ın konuşmacı olarak katıldığı Yapay Zekâ ile Geleceği Kucaklamak başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

DPÜ'de Yapay Zekâ ile Geleceği Kucaklamak konulu konferans düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Dr. Orhan Albayrak, konuşmasında yapay zekânın günümüz ve gelecekteki etkilerini ele alarak teknolojinin insan hayatındaki yeri ve önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca, yapay zekânın potansiyel faydaları ve etik konularına da değindi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Dr. Albayrak’ın sunumunun ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenler, yapay zekâ konusundaki merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.

Etkinliğin sonunda, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Dr. Orhan Albayrak’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti ve hediye takdiminde bulundu. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, etkinliğe ilişkin yayımladığı tebrik mesajında yaygın kanının aksine geleceğin değil bugünün en önemli teknolojisi olan yapay zekânın Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin en önemli gündemlerinden biri olduğunu kaydederek bu gibi etkinliklerin artarak devam edeceğini belirterek öğrencilere ve akademisyenlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mayıs 2024, Çarşamba / 516 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü mühendislik fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler