Üniversitemizde DPÜFEST24 Coşkusu Başladı

DPÜFEST24 Kariyer ve Gençlik Festivali, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sponsorlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla düzenlenen açılış töreniyle Evliya Çelebi Yerleşkemizde başladı.

DPÜFEST24 Kariyer ve Gençlik Festivali başladı.

Evliya Çelebi Yerleşkemiz’deki Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarı önünde 14-16 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivalde OSB Bölge Müdürlüğü standı ile birlikte Gürok, Tulû Porselen, Keramika gibi öncü firmaların temsilcileri öğrencilerimizle buluşacak. TEKNOFEST takımlarımız ve öğrenci topluluklarımız ise açtıkları stantlarla festivalin bir bilim şenliği şeklinde geçmesine katkı sunacak. Radyo Dumlupınar’ın gün boyu canlı müziklerle eğlenceyi üst seviyeye taşıyacağı festivalde Umut Kaya, Kamufle, Emre Fel ve Pamela konserleriyle festivalin keyfi doruk seviyesine çıkacak.

Festivalin açılış törenindeki konuşmasında katılımcıları selamlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Türk tarihinin en büyük zaferlerinden birini temsil eden Dumlupınar adını taşımak bizim için büyük bir şeref. Bu şeref aynı zamanda bizlere bu isme yakışır büyüklükte işle yapmayı da zorunlu kılıyor” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Sevgili öğrencilerim. Hepiniz bu güne diğer günlerden daha heyecanlı ve daha mutlu uyandınız. Ben de sizler gibi bugüne başka bir heyecanla ve baharın kokusunu içimde hissederek başladım. Gençlik Haftası adını verdiğimiz ve Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içeren bu hafta coşkumuz had safhada iken bu coşkuyu DPÜFEST24 Kariyer ve Gençlik Festivali'yle birleştirmiş olmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.

Bugün sizin gününüz, bu hafta sizin haftanız! Koşar adım ilerlediğiniz hedeflerinize ulaştığınızda bu üniversitedeki günlerinizi, bu festivaldeki hatıralarınızı ve burada kurduğunuz dostlukları yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle hatırlamanızı diliyorum. Bilirsiniz ki Mayıs ayı, Türkler için zafer ve kutlama ayıdır. 3 Mayıs Türkçülük Bayramı, 13 Mayıs Dil Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi sayısız bayram bu ay içinde kutlanmaktadır. Biz de ülkemizin ve belki de dünyanın en güzel yerleşkelerinden birinde bu bayramlara bir yenisini daha ekliyoruz.

Şenliğimizin düzenlenmesinde Rektörlüğümüze destek veren Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, Kariyer ve Mezun Merkezimiz, Öğrenci Konseyimiz ve elbette sponsorlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Etkinlik boyunca düzenlenecek kariyer fırsatlarından yararlanmayı unutmamanızı diliyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum.

Rektörümüz konuşmasının ardından DPÜFEST24’ün düzenlenmesine büyük katkı sunan Gürok, Paşa Lunapark ve Tulû Porselen başta olmak üzere tüm sponsor temsilcilerine teşekkür plaketlerini sundu. Açılış töreninin ardından Rektörümüz ve katılımcılar alanda yer alan öğrenci topluluklarımızın stantlarına ziyarette bulundu.

Bilimin, iş dünyasının ve eğlencenin buluştuğu DPÜFEST24’te ilk gün Umut Kaya’nın sahne aldığı ve yaklaşık 2 saat süren konser ve ardından DJ Akademi Kütahya'nın canlı performansıyla sona erdi. 

15 Mayıs Çarşamba günü holifest etkinliğinin yanında Kamufle ve Emre Fel'in sahne alacağı festivalde 16 Mayıs Perşembe günü ise Pamela öğrencilerimizle buluşacak. Radyo Dumlupınar, festivaldeki son performansı Radyofest etkinliğiyle sergileyecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Mayıs 2024, Salı / 1066 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler