Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması Sergiyle Sona Erdi

DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun yürütücüsü olduğu 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması kapanış töreni ve sergisi, Kütahya il protokolünün katılımıyla düzenlendi.

1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması için kapanış töreni ve sergi yapıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen kapanış törenine, Kütahya Vali Yardımcısı Aydın Börü, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuzun Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ünvanına sahip çini sanatçısı Mehmet Gürsoy, STK temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile davetliler katıldı.

Etkinliğin açılışında tüm sponsorlara ve katılımcılara teşekkür eden Doç. Dr. Pınar Yazkaç'ın ardından katılımcılara hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Gelecek Gençlerin adlı destek programı kapsamında hayata geçirilen bir projenin içerisindeyiz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak kültürel mirasa önem veriyoruz. Bizim asıl misyonumuzdan bir parçadır. Gençlerimizin heyecanını burada net bir şekilde görüyor ve hissediyorum. Bugün bu salonda girişimcilik bayrağı elden ele devredilmek üzeredir. Programın gençlerimize büyük bir ilham kaynağı olacağını düşünüyorum. Gelecek Gençlerimizindir diyen paydaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Projenin destekçileri Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kütahya Valiliği ile ana sponsoru Gürok Grup ve destekçiler Baştaş Otomotiv, Gülümser Hatun Termal Otel & Spa, Keramika ve Kütahya Porselen'e teşekkür eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sözlerini “Emek veren herkese teşekkür ediyor, yarışmaya katılan öğrencilerimi tebrik ediyorum" ifadeleriyle tamamladı.

Rektörümüzün ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Aydın Börü ise, bu anlamlı etkinliğin destekçilerinden biri olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek yarışmaya katı8lan v derece elde eden sanatçıları kutladı.

Teşekkür belgeleri ve plaketlerin sunulmasıyla tamamlanan etkinliğin kapanış töreninin ardından Frigya Sergi Salonu'nda yarışma boyunca üretilen eserlerin yer aldığı sergi açıldı. Meslek Yüksekokulumuzdan yapılan açıklamada serginin 17 Mayıs'a kadar ziyarete açık olacağı kaydedildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mayıs 2024, Cuma / 463 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü kütahya güzel sanatlar meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler