DPÜ’de Beyin Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşa Etmek Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın konuşmacı olduğu Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşa Etmek konulu konferansa ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşa Etmek başlıklı konferans düzenlendi.

FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'ın yanı sıra, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Erdal Aday, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Özer Aydın, günümüzün teknolojik gelişmelerinin merkezinde olan kuantum ve yapay zekânın ele alınacağı bu konferansın hem konusu hem de konuşmacısı açısından çok kıymetli olduğunu söyledi ve katılımlarından dolayı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'a teşekkür etti.

Konferanstaki konuşmasına "Ebedî olmak için ebedi bir şey yapmak lazım" diyerek başlayan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, "Nefsinizi değil neslinizi düşünün. Lütfen cihanı ve evreni düşünün. Kuantum çağında her şey, geçmişte de gelecekte de kayıt ediliyor. Dünya nüfusunu azaltma peşindeler. Tür tür insanlar oluşturma projesi var. Burada yapay zekâyı, bilim ve teknolojiyi kullanarak uzayda farklı yerleşim yerleri planlanmaktadır. Yapay zekâ ile üretilen alfa grubun oraya gitmesi ve yerleşmesi, altındakilerin ise onların emrinde çalışması planlanması düşünülen bir yöntem. 2050 yılında Mars’ta en az 1 milyon kişi istihdam edilecek. Ekstrem şartlarda yaşayabilen insan türü oluşturuluyor" dedi.

Felsefe olmadan bilim olmayacağını kaydenden Prof. Dr. Aydın, "Bilim felsefi süreçte şekillenir ve bilim olur. Felsefe, bilim ve matematik birlikte hareket eder. Bir tarafta yapay zekâ, bir tarafta kuantum, bir tarafta da insanların kötü düşünceleri maalesef böyle bir mecraya insanlığı sürüklüyor. Tıpta radyoloji, cildiye, patoloji de yapay zekâ ile yapılmaya başlanacak. Yapay zekâlar ileride insanlar üzerinde deney yapacak. Yapay zekâ bize bilgiyi milyarlarca bilgiyi tarayarak veriyor ve artık duygu geliştirebiliyor. Böyle giderse bir gün yapay zekâ ihtilali ile karşılaşabiliriz. 

Prof. Dr. Aydın, sözlerini "Yokluğumuz bu alemde hissedilmiyorsa, varlığınız bu alemin sırtına yüktür. Siz öldükten sonra da yaşamaya bakın. Bir biyolojik ölüm tarihi vardır bir de hakiki ölüm tarihi vardır. İnsanın hakiki ölüm tarihi kendisinden en son bahsedildiği tarihtir. Sizler tarihe çivi çakın" diyerek tamamladı.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Aydın'a günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Mayıs 2024, Salı / 442 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler