TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’dan DPÜ’ye Ziyaret

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Üniversitemizi ve Kütahya Tasarım Teknokent’i ziyaret etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ağırladı.

Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen DPÜ BBT Hackathon ve Teknoloji Festivali’ne katılmak için Kütahya’yı ve üniversitemizi ziyaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ilk durağı Kütahya Tasarım Teknokent oldu. Burada Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından karşılanan Prof. Dr. Mandal, Teknokent Müdür Yardımcımız Doç. Dr. Durmuş Özdemir ve Üniversitemizin Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Hilmi Yurdakul’dan Teknokent’te yürütülen proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Teknokent’in ardından Evliya Çelebi Yerleşkemiz’i ziyaret eden Prof. Dr. Mandal, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın eşliğinde Bedesten’de düzenlenen Hackathon ve Teknoloji Festivali’nde öğrencilerimizle buluştu. Üniversitemizin Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ile Bilgisayar ve Bilişim Topluluğumuz’un ortaklığıyla düzenlenen festival alanındaki takım stantlarına tek tek uğrayan ve öğrencilerimizden ‘Akıllı Kampüs’ temasıyla yapılan yarışmadaki projeleri hakkında bilgi alan Mandal, yarışan takımlara başarılar diledi. Prof. Dr. Mandal, daha sonra TEKNOFEST 2023’te Uluslararası Efficiency Challange Elektrikli Araç Yarışları İvmelenme Yarışması’nda şampiyonluk kazanan araçla yerleşkemizde tur attı.

Ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Hasan Mandal, düşüncelerini şöyle ifade etti:

Kütahya programımız kapsamında girişim ve sanayi ekosistemimizin temsilcileri ile de bir araya geldik. İlk olarak Dumlupınar Teknokent’te yer alan girişimci firmalarımızı ziyaret ettik. Ticarileşmiş projeleri de bulunan firmamızın geliştirdikleri projeler ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldık. TÜBİTAK olarak daha güçlü girişim ve daha güçlü sanayi ekosistemi için çalışmalarımıza devam edecek ve Ülkemiz için geliştirip üreten firmalarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.

Üniversiteli gençlerimizin katıldığı ve 48 saat süren bir teknoloji maratonu olan etkinlikte “Akıllı Kampüs” teması ile projeler geliştiren ve yapay zekâ gibi geleceğin yükselen teknolojilerini geliştirdikleri çözümler ile birleştirmek için yarışan öğrencilerimiz ile tek tek görüşerek projeleri hakkında bilgiler aldık. Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğumuzda her zaman en güvendiğimiz dayanağımız olan gençlerimizin birbirinden farklı alanlarda geliştirdikleri projeleri inceledik ve TEKNOFEST deneyimlerini dinledik. TÜBİTAK olarak her zaman gençlerimizin yanında olmayı sürdürecek, Tam Bağımsız Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz!

Prof. Dr. Hasan Mandal, ziyaretinin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Rektörümüz de ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür etti ve kendisini DPÜ’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Mayıs 2024, Cumartesi / 474 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, tübitak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler