DPÜ’de Batı Medeniyetlerinin Temelleri ve İsrail Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Yazar Dr. Lütfü Özşahin’in konuşmacı olarak katıldığı Batı Medeniyetlerinin Temelleri ve İsrail Konferansı düzenlendi.

DPÜ, Batı Medeniyetlerinin Temelleri ve İsrail başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Fen Edebiyat Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, katılımcılara şu sözlerle hitap etti:

Üniversitemizde öğrencilerimiz çok başarılı etkinlikler yapıyor. Dünyanın gözleri önünde insan hakları ihlalinin yapıldığı insanlık suçu işleniyor. Buna karşı çok sayıda üniversitemizde toplantı ve gösteri yapıldı. Bu topraklarda bizler dünyanın en güçlü devletlerine karşı mücadele ettik. Biz Türkler her zaman özgür ve hür yaşadık. Bizim bayrağımız altında onlarca millet hür ve özgürce yaşadı. Biz inanıyoruz ki bizim bilek gücümüzle yaptığımızı Filistin halkı insanlık vicdanına dayanarak yapacak. O zalimler, bugün Kolombiya Üniversitesi’ndeki öğrencilerin harekete geçmesiyle zor günler yaşıyorlar. Bizim bakışımız dünyaya dostça bir bakıştır. Bizim duruşumuz haktan yana özgürlükten yana. Bu topraklarda özgür Filistin halkının olmasından yana. Bu etkinlik konusunun burada yapılacak en önemli konuşmalardan biri olacağını düşünüyor saygılar sunuyorum.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Lütfü Özşahin ise şunları söyledi:

Değerli protokol, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Beni davet etmeniz benim için bir şereftir. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. 21. yüzyıl soykırımları karşısında susmaması Türkiye’deki üniversiteler ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi adına bir şereftir. Bu cesur duruşundan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Filistin davasına tepki gösteremeyen İslam dünyasındaki üniversitelerin bu davranışlarını tarih önünde millet önünde hiç kimse affetmeyecektir. Tarihte bu kavgaları parçalayan millet her zaman Türk milleti olmuştur ve bunu yine parçalayacaktır. Egemen güçler size düşmanınızın kim olduğunu söyler, özgür milletler, sadece Allah’a inananlar düşmanlarının kim olduğunu kendisi belirler. Bizim düşmanlarımız sömürgecilerdir, kan içicilerdir, bebek katilleridir, dünyayı yaşanmaz hâle getirenlerdir ve bunlara karşı durmaya devam edeceğiz.

Etkinlik sonunda Rektörümüz Dr. Özşahin'e teşekkür ederek kendisine günün anısına hediye sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Mayıs 2024, Perşembe / 321 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler