Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı Sona Erdi

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, DPÜ Müzeler Koordinatörlüğü ve BUÜ Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Kültürü Merkezinin iş birliğiyle düzenlenen Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı’nın kapanış töreninde kültürler arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı, düzenlenen törenle sona erdi.

DPÜ Müzeler Koordinatörlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Kültürü Merkezinin iş birliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) destekleriyle Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nden düzenlenen kapanış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür, rektör danışmanlarımız Prof. Dr. Arif Kolay ve Doç. Dr. Erdal Aday ile çalıştayda yer alan sanatçılar katıldı.

Müzenin bahçesinde Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu tarafından gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören sanat performansıyla başlayan etkinliğin kapanış töreninde bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, üç gün boyunca düzenlenen etkinlikle Türk ve Özbek toplumları arasında bir köprü kurulduğunu ve bu sayede hem Kütahya halkının hem de öğrencilerimizin Özbek kültürünü yakından tanıma olanağı bulduğunu kaydederek, etkinliğe katılan tüm sanatçılara teşekkürlerini sundu.

Rektörümüzün ardından Özbekistan Sanat Akademisi ve Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsünü temsilen Baxodir Niyozov, Rustam Hudayberganov ve Bekhzod Khadjimetov ile BUÜ Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Kültürü Merkezini temsilen Surayyo Khodjoeva düzenlenen etkinliğin kültürlerini tanıtma açısından oldukça faydalı olduğuna vurgu yaptılar. Çalıştay sayesinde Kütahya’nın ve ilçelerinin tarihi yerlerini ve kültürlerini tanıma fırsatı bulduklarını kaydeden sanatçılar üniversitemize ev sahipliğinden dolayı teşekkür ettiler.

Protokol konuşmalarının ardından çalıştaya katılan sanatçıların eserlerinden oluşan serginin açılış gerçekleşti.

DPÜ Müzeler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada Baxodir Niyozov, Bekhzod Khadjimetov, Chori Bekmirov, Jasvant Annazarov, İrfan Dönmez, Marxabo Magdiyeva, Masud Kholov, Orhan Cebrailoğlu, Rustam Hudayberganov, S. Murod Aazlyarkhodjaev, Selda Mant Menay, Serkan İlden, Shikhnazar Jumaniyazov, Surayyo Khodjoeva, Zakir Gulmetov ve Zaynobiddin Usmonaliev’in eserlerinin yer aldığı serginin 7 Haziran 2024 Cuma gününe kadar ziyaret edilebileceği bildirildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Nisan 2024, Pazartesi / 578 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler