DPÜ Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve beraberindeki heyet, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’na katıldı.

Üniversitemiz, 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'na katıldı.

YÖKAK tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın katılımlarıyla düzenlenen 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'na Kütahya Dumlupınar Üniversitesini temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kalite Koordinatörümüz Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, Kalite Koordinatör Yardımcımız Doç. Dr. Derya Deliktaş, Şube Müdürü Nevin Kalfa ve İstatistikçi Gönül Baş katıldı.

Yükseköğretimde Kalite güvence sistemlerinde iyi örnekler, Türk Yükseköğretim sistemin gelecek senaryoları ve akreditasyon süreçlerinde yaşanan sorunların ele alındğı konferansta konuşan Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim sisteminde mükemmeliyetin sağlanmasında kalite güvencesi ve akreditasyonun önemini vurguladı. Prof. Dr. Özvar, mevcut verilere dayanarak Türkiye'deki üniversitelerin 73’ünün kurumsal akreditasyona sahip olduğunu belirtirken, 2027 yılına kadar neredeyse tüm üniversitelerin akreditasyon sürecini tamamlamasını beklediklerini ifade etti.

Konferansın ardından bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Üniversitemizde kalite odaklı yönetim anlayışından ödün vermeden tüm birimlerimlerimizde akreditasyon çalışmalarına devam ediyoruz. Üniversitemizi hem akademik başarı hem de sosyal alanda üst sıralara taşımak için tüm personelimizle yorulmadan çalışacağız. Bu doğrultuda, Kalite güvencesinin etkileri, uygulaması, sorunları ve geleceğinin ele alındığı bu değerli toplantının ülkemizin Yükseköğretimine önemli katkılar sunacağına inanıyor ve motivasyonumuzu arttıran bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanımız Prof. Dr. Ümit Kocabıçak Hocalarımız olmak üzere emek veren tüm ekibi tebrik ediyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Nisan 2024, Pazartesi / 688 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler