DPÜ Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesi’ne Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Kalkınma Ajansı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kütahya İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüteceği Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesinin (NİGDEP) protokolünü imzalandı.

DPÜ, Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesi'nin (NİGDEP) paydaşlarından biri oldu.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen proje tanıtım toplantısına, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser ve İŞKUR İl Müdürü Erdoğan Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman ve davetliler katıldı. Toplantıda dört kurumun temsilcileri, beceri temelli bir yaklaşımla iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli iş gücü - iş eşleşmesine destek sunmayı hedefleyen projeye imza attılar. Proje kapsamında ayrıca işverenlerin uygun adayları bulmasını kolaylaştırma ve iş arayanlara kariyer gelişim fırsatları sunma yoluyla bölgesel inovasyon kapasitesini ve istihdamı yükseltmek için iş birliği yapılması hedefleniyor.

Hazırlık aşamasında projenin hedefleri kapsamında yapılan saha araştırmasında firmaların nitelikli iş gücünde aradıkları beceri setleri nitel veri olarak toplanmış ve daha sonra bu veriler Üniversitemiz DPÜ tarafından çözümlenerek nitelikli iş gücünün hangi eğitimlerle sahaya daha uygun hâle getirileceği belirlenmişti. Tanıtım toplantısında yapılan açıklamada, Üniversitemizin 'dış ticaret' ve 'yeni nesil satış ve pazarlama' olmak üzere iki alanda 120 saatlik eğitim programları hazırladığı bildirildi ve bu programlara lisans mezunu olup ne istihdamda ne eğitimde olan gençlerin başvuru yapabileceği kaydedildi.

BAŞVURULAR 1 NİSAN'DA BAŞLIYOR

Projeye başvurmak isteyenlerin öz geçmişlerini 1-14 Nisan 2024 tarihleri arasında ik@kutso.org.tr adresine ya da KUTSO Hizmet Binasına elden iletecek.

Ön değerlendirme sürecinde başarılı olan adaylar, 29 Nisan-8 Temmuz 2024 döneminde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitim modüllerini tamamlayacak. Programı başarıyla tamamlayan gençlere başarı ve katılım belgesi verilecek.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: EĞİTİMLER İÇİN HER ŞEY HAZIR

Projenin imza töreninin ardından düşüncelerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin, paydaşlarıyla birlikte Kütahya'ya bir önemli projeyi daha kazandırdığını ifade etti.

Gençlerin nitelikli iş gücünün bir parçası olmasının orta ve uzun vadede ülke ekonomisine çok ciddi katkıları olacağını kaydeden Prof. Dr. Kızıltoprak, söz konusu proje kapsamında verilecek eğitimlerde her ayrıntının hesap edildiğini ve katılımcıların proje sonunda DPÜ'den donanımlı bireyler olacak çıkacaklarını söyledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Mart 2024, Çarşamba / 557 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, kütahya ticaret ve sanayi odası, zafer kalkınma ajansı, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler