DPÜ’de Dünya Su Günü Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Dünya Su Günü’nde su kaynaklarının verimli kullanılmasının konu edindiği konferansa ev sahipliği yaptı.

DPÜ’de Dünya Su Günü kapsamında farkındalık programı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda Genç Tema Topluluğumuz tarafından düzenlenen etkinliğe, konuşmacılar Doç. Dr. Sibel Işık ve Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinden Muhammed Çelik’in yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personelimiz, üniversitemizin ve Cumhuriyet Ortaokulunun öğrencileri katıldı.

Cumhuriyet Ortaokulunun Polonya ve Malta’daki okullarla beraber yürüttüğü Ekolojik Ayak İzi projesinin tanıtıldığı etkinlikte Malta’ya giden öğretmen ve öğrenciler su konulu edindikleri bilgi ve tecrübelerini, içme suyu çok kısıtlı olan Malta’nın suyu korumaya ve etkili şekilde değerlendirmeye yönelik uygulamalarını öğrencilerimizle paylaştılar.

Türkiye'deki su varlığı, su yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususların da ele alındığı etkinlik,  Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’ın konuşmacılara Fakültemiz adına teşekkür belgesi sunmasıyla sona erdi.

Etkinliğe ilişkin görüş bildiren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Doğal kaynakların ve özellikle suyun kullanımı konusunda öğrencilerimizin bilinçlendirilmesine katkı sunan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen fakültemizin ve Cumhuriyet Ortaokulunun yöneticilerini kutluyorum. Kendilerine Üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Mart 2024, Pazartesi / 332 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü eğitim fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler