DPÜ’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Zafer Sanat Galerisi’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü anısına karma sergi açıldı.

DPÜ'de 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma başlıklı karma sergi düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Zafer Sanat Galerisi'nde açılan sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, akademik ve idari personel, sergiye eser gönderen sanatçılar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, "Sevgili gençler bizler bu topraklarda rahatça yaşıyorsak bu şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Daha ileriye gitmek için çok çalışmak zorunda olduğumuz bilincini yitirmeyelim. Çalışmanın da bir vatan borcu olduğunu unutmayın. Bu sergi için çok emek sarf edildi. Çok kıymetli hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sergimize katıldığınız için sizlere de ayrıca teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.

REKTÖR KIZILTOPRAK: BU SERGİ ŞEHİTLERİMİZE VEFA BORCUMUZDUR

Rektör Kızıltoprak, serginin açılışında yaptığı konuşmada sanatta vatan sevgisinin ve şehitlik bilincinin önemini vurguladı. Konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Çanakkale Zaferi'ni doyasıya kutlamak, kahraman ordumuzu ve komutanlarını anmak bizim boynumuzun borcu. Bu sergi bizim şehitlerimize vefa borcumuzdur. Buradaki eserler el emeği, göz nuru, sanat şaheserleridir. Bu eserler ebediyete kadar Türk milletinin müstakil bir millet olarak yaşayacağını, dünyaya, insanlığa, hak adına, adalet adına, özgürlük adına katkı sağlayacağını haykıran eserler. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

Konuşmaların ardından sergi kurdelesi kesildi. Rektör Kızıltoprak ve protokol üyeleri sergiyi gezerek sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mart 2024, Pazartesi / 566 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler