Şampiyonlar ve Millî Sporcu Adayları DPÜ’de Boy Gösteriyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Sualtı Hokeyi 19 Yaş ve Altı ile 15 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonaları ve Millî Takım Seçmeleri için Kapalı Yüzme Havuzumuzda açılış töreni düzenlendi.

DPÜ Kapalı Yüzme Havuzunda Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonaları ve millî takım seçmeleri düzenleniyor.

Üniversitemizin Kapalı Yüzme Havuzu'nda 7-10 Mart tarihlerinde düzenlenecek TSSF Sualtı Hokeyi 19 Yaş ve Altı ile 15 Yaş ve Altı Türkiye Şampiyonalarına 7 farklı ildeki 23 spor kulübünün 29'u kadın 30'u erkek toplam 59 takımı ve 530 sporcusu katıldı. Turnuvanın yanında kapalı yüzme havuzumuzda Su Altı Hokeyi Millî Takımımızda oynayabilecek öğrenciler için de seçmeler yapılıyor.

Turnuvanın açılış törenine katılan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "DPÜ olarak ulusal düzeydeki bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz. Şampiyonada ve elemelerde yarışacak tüm öğrencilere başarılar, görev yapan antrenör, hakem ve yöneticilere de kolaylıklar diliyorum" dedi.

Törende katılımcılara hitap eden Kütahya Valisi Musa Işın, su altı hokeyi sporcularını Kütahya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek "Burada kalacağınız süre içerisinde hem Kütahya'mızı hem de üniversitemizi seveceksiniz inşallah. Buradan güzel anılar bırakarak ayrılacaksınız. Hem ülkemizde hem uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyoruz. Hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış töreninin ardından turnuva ve seçmelerde yarışan kadın sporculara Dünya Kadınlar Günü anısına karanfil hediye edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Mart 2024, Perşembe / 407 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü sualtı hokeyi takımı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler