DPÜ ve KUTSO İş Birliğinde 2. Mentee-Mentor Projesi Başlıyor
DPÜ ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ortaklığındaki Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında, Mentee-Mentor projesinin 2. dönem tanıtım toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat’ın katılımıyla Rektörlüğümüzde düzenlendi.
DPÜ'de Mentee-Mentor projesinin 2. dönem tanıtım toplantısı yapıldı.
Rektörlüğümüzde düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Başkan Yardımcısı Emin Yüce ile projenin paydaşları katıldı. 2023-2024 Bahar Yarıyılının 4 Mart - 1 Haziran arasındaki döneminde tamamlanması planlanan projeye 17 firma ve 3 kurum paydaş olarak katılımm sağlarken Üniversitemizden de 5 fakülte ve 2 meslek yüksekokulumuzdan öğrenciler yer alacak.
"BİLİMSEL POLİTİKALAR GELİŞTİREN TOPLUMLAR EKONOMİK KALKINMADA BİR ADIM ÖNDEDİR"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şunları söyledi:
Üniversitemiz ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Kariyer Merkezimizin eş güdümünde Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında düzenlenen öğrencilerimizin bölümleri ve ilgi alanlarına göre Kütahya iş dünyası ile bir araya getirilmesini amaçlayan Mentorluk Projemizin Lansman toplantısına hoş geldiniz. Üniversite-Sanayi İş Birliği, Üniversitelerde üretilen akademik bilginin sanayide katma değere dönüştürülmesi yoluyla bir ülkenin kalkınmasında öncü olabilecek önemli bir mekanizmadır. Üniversitelerin eğitim ve teknolojiyi benimsemesi, sanayiye uyarlaması ve bunu yayması misyonuyla ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın önemli bir itici gücü olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de mevcut durumda yitirilen Üniversite-Sanayi iş birliği çalışmalarının önemli yasal dayanakları bulunmaktadır.
Bunların ilki, 10. Beş Yıllık Kalkınma Planı (2014- 2018) olup bu planda bilim, teknoloji ve inovasyon başlığı altında Üniversite-sanayi iş birliğine vurgu yapılmış ve kamunun yol göstericiliğinde iş birliği yoluyla paydaşlar arasındaki koordinasyonun artırılmasına yönelik politikalar hazırlanmıştır. Bilimsel bilgi üretimine dayalı politikalar geliştiren gelişmiş toplumlar, rekabetçilikte ve ekonomik kalkınmada diğer toplumlara göre bir adım önde olmaktadır. Geliştirilen bu politikaların başında da ülkelerin kalkınmasında önemli bir yeri olan üniversite-sanayi iş birliği gelmektedir. Öğrencilerimizi sanayi ile bir araya getirecek olan ve bölgesel ekonomik kalkınmamız açısından da oldukça önem arz eden Mentorluk Projesinde yer almanın heyecanı ve gururu içindeyiz. Projemizde, mentorlerimiz tarafından öğrencilerimize sektörel olarak rehberliğin yanı sıra tecrübelerin ve deneyimlerin aktarılması, öğrencilerimizin kariyer planlamaları açısından oldukça önem arz etmektedir. Mentorlerimiz sektörlerdeki değişim, dönüşüm ve kariyer anlamında önemli ipuçlarını öğrencilerimiz ile paylaşacak, bu sayede öğrencilerimiz mezun olmadan önce iş dünyasını daha yakından tanıyarak staj ötesinde bir deneyim fırsatı yakalayarak ilgili sektörlerdeki hedefledikleri kariyer basamaklarına daha kolay ulaşabilme fırsatı yakalayacaklardır.
Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, konuşmasının sonunda projeye destek veren ve adlarını tek tek saydığı paydaş kurumlara teşekkürlerini sundu.
Rektörümüzün ardından bir konuşma yapan Esin Güral Argat projenin ilk ayağının Cumhuriyetimizin 100. yılında yapıldığıı ve hedeflenen başarıya ulaşıldığını söyledi. Üniversite - Sanayi iş birliğinin sadece kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini söyleyen Güral Argat, bu birlikteliğin en hızlı ve etkili şekilde hayat geçirilebileceği alanlardan birinin de üniversite öğrencilerinin sahip olduğu değerlerin iş dünyasının deneyimiyle buluşturulması olduğunu ifade etti. Mentee-Mentor projesinin Türk kültüründe yer alan ahilik kültürüne benzediğini kaydeden Esin Güral Argat, projeye desteklerinden dolayı üniversitemize ve paydaş kurumlara teşekkür etti.
Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.