DPÜ’de Yükseköğretimde Kalite Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın konuşmacı olarak katıldığı Yükseköğretimde Kalite Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

DPÜ’de Yükseköğretimde Kalite başlıklı konferans düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Amfisi’nde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman ile dekanlarımız ve müdürlerimiz katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şunları söyledi:

Yükseköğretimde Kalite başlığı altında gerçekleştirdiğimiz bu konferans, üniversitemizin kalite süreçleri ve akreditasyon konularındaki başarılarına odaklanarak bu alandaki önemli gelişmeleri ele almayı amaçlamaktadır. Eğitim ve öğretimde kalite, üniversitemizin temel prensiplerinden biridir. Bu bağlamda, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'ı aramızda görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Değerli hocamızın deneyimlerinden yararlanmanın ve önerilerini dinlemenin üniversitemizdeki kalite standartlarını daha da yükseltme çabalarımıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum.

Bu vesileyle, Yükseköğretimde Kalite konferansımızın düzenlenmesine katkı sağlayan Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'a ve etkinliğimizi onurlandıran siz değerli katılımcılara da teşekkür ederim. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin eğitimde, bilimde ve sanatta kaliteden taviz vermeyen bir kurum olduğunun çok yakında tüm paydaşlarımız tarafından anlaşılacağından şüphe duymuyorum. Sizlerle bu anlamlı etkinlikte bir araya gelmiş olmaktan büyük bir gurur duyduğumu ifade ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Rektörümüzün ardından konuşan Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, YÖKAK’ın amaçları ve faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Kalite Koordinatörümüz Prof. Dr. Hilmi Yurdakul’un üniversitemizdeki kalite çalışmaları hakkında bilgi verdiği sunumun ardından Prof. Dr. Kocabıçak, kalite çalışmaları hakkında genel bir değerlendirme konuşması yaptı ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, günün anısına hediye takdiminde bulunduğu Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’a etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Şubat 2024, Pazartesi / 1166 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü kalite koordinatörlüğü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler