DPÜ KGSMYO’da Sanatla Dostluk Köprüleri Kuruldu

DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunda Sanatla Kurulan Dostluk Köprüleri etkinliğine ev sahipliği yaptı.

DPÜ KGSMYO'da  Sanatla Kurulan Dostluk Köprüleri etkinliği düzenlendi.

Meslek yüksekokulumuzun atölyelerinde Geleneksel Türk Sanatları ve Türk Musikisi Topluluğu tarafından düzenlenen etkinliğe MYO Müdürümüz Doç. Dr. Pınar Yazkaç, akademik ve idari personelimiz ile yabancı uyruklu öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin ilk bölümünde Öğr. Gör. Fikret Aydoğdu'nun eğiticiliğinde seramik üretiminin tarihinden söz edildi. Ardından da uygulamalı olarak seramik üretiminin aşamaları öğrencilerimize aktarıldı.

Ebru atölyesinde gerçekleştirilen etkinliğin ikinci bölümünde Öğr. Gör. Özkan Tokaç ebrunun Türk sanat tarihi içindeki yerinden söz ettikten sonra ebru sanatının uygulama aşamalarını öğrencilerimize gösterdi.

Öğrencilerimizin de uygulamalara katıldığı ve seramik ile ebru sanatlarında eser üretimini deneme olanağı bulduğu etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Ocak 2024, Cuma / 900 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,