DPÜ’den 50 Bin Öğrencimize Bağımlılıklarla Mücadele Eğitimi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde gerçekleştirilen en kapsamlı etkinliklerden olan Bağımlılıklarla Mücadele eğitimiyle aynı anda 50 bin öğrencimize ve dünyanın her köşesinden insana, bağımlılıklarla nasıl mücadele edeceği anlatıldı.

DPÜ'de 50 bin öğrenciye aynı anda Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim verildi.

Üniversitemizin tüm akademik birimlerinde ve aynı anda çevrim içi ortamda gerçekleştirilen etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın açılış konuşmasıyla başladı. Rektörümüz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü olarak göreve başladığımız 2 Ağustos 2023 tarihinden itibaren alanında uzman kişilerle 86 etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Bugün ise en geniş katılımlı etkinliğimizi, Yeşilay Kütahya Şubesi iş birliğiyle üniversitemizin 11 fakültesi, 14 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokulu olmak üzere toplam 50.000 öğrencisine “Bağımlılıklarla Mücadele” konusunda gerçekleştiriyoruz.

Üniversitelerin en önemli görevlerinden biri; gençlerimizin gönüllerine dokunmak, onların yalnız olmadıklarını hissettirecek kalıcı dostluklar ve bağlar kurmaktır. Küreselleşen, tek tipleşen, duyarsızlaşan, ferdiyetçi bir yaşam felsefesinin oluştuğu 21. yüzyılda köklü medeniyetin bakiyesi olduğumuz şuuruyla gençlerimizi, çocuklarımızı yalnızlığa itemeyiz, onları kaderlerine terk edemeyiz ve nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya kaldıkları hususunda tepkisiz kalamayız. İşte bu şuurla bu gün 50.000 öğrenciye eş zamanlı eğitim veriyoruz. Gençlerimizin ve devletimizin müreffeh geleceğine engel olmaya çalışan bağımlılık yapıcı maddelerle ve bunları pazarlayan tacirlerle ilgili yürütülen çeşitli operasyonlar; devletimiz tarafından titizlikle ve başarıyla yürütülmektedir. Aileler, biz akademisyenler ve tüm vatandaşlar olarak üzerimize düşenin fazlasıyla devletimize her kulvarda destek olup Allah’ın da izniyle devletimizin ve gençlerimizin geleceği ile oynayan herkesin ve her şeyin önünde durularak bağımlılığa neden olan her tür maddenin ve tüm zehir tacirlerinin nefesi kesilip en sonunda gençlerimiz ve devletimiz için müreffeh, huzurlu ve güçlü yarınlara yelken açacağız.

"GENÇLERİMİZ BU EĞİTİMDE ELDE ETTİĞİ BİLGİLERİ ETRAFINA FAYDALI OLMAK İÇİN KULLANACAKTIR"

Bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan Yeşilay ile bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Yeşilay, 100 yılı aşkın süredir insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, millî ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Bugün biz de bu iş birliği ile kıymetli öğrencilerimizi, çağımızın en önemli sorunlarından biri haline gelmiş bağımlılıklardan uzak tutmak için farkındalığa davet ediyor ve bilgi hazinelerini geliştirerek bu alanda savunucu olmaya davet ediyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimize sağlıklı bir hayat sunmak hepimizin asli görevlerindendir. Gençlerimiz de inanıyorum ki bu duyarlılığı gösterecek, bugün bu eğitimle elde ettiği bilgileri ve farkındalığı etrafına ve geleceğine faydalı olmak için kullanacaktır.

Eğitimimizin hayırlara vesile olmasını diliyor ve hepinize sağlıklı bir gelecek temenni ediyorum.

Rektörümüzün konuşmasının ardından üniversitemizdeki tüm akademik birimler tarafından belirlenen konferans salonu ve amfilerde Yeşilay Kütahya Şubesi tarafından görevlendirilen bir temsilci tarafından öğrencilerimize Bağımlılıklarla Mücadele eğitimi verildi. Söz konusu eğitim canlı yayınla da tüm öğrencilerimize ve dünyanın her köşesinden izleyiciyle paylaşıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Aralık 2023, Salı / 977 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler