DPÜ’den Hz. Mevlânâ’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Anma Programı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türk Musikisi Topluluğu tarafından Hz. Mevlânâ‘yı 750. Vuslat Yıl Dönümünde Anma Töreni, Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nde gerçekleştirildi.

DPÜ tarafından Hz. Mevlânâ’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Anma Programı düzenlendi.

Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nde gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Güzel Sanatlar MYO Müdürümüz Doç. Dr. Pınar Yazkaç, personelimiz ile davetliler katıldı.

Anma programının açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak şunları söyledi:

Hz. Mevlânâ’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü dünyadaki savaşların çatışmaların ve anlaşmazlıkların tesiri altındaki ruh dünyamızı karanlıklardan kurtaran, bugünümüze nur ve huzura eriştiren öğretisiyle Hazreti Mevlânâ'yı yeniden anmak ve anlatmak için bizlere fırsat sunmaktadır. Özellikle Gazze'de yaşananları gördükçe sevgiye, saygıya, birbirimizi anlamaya ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu da hissediyoruz.

"HER DEVİRDE HZ. MEVLÂNÂ GİBİ HOŞGÖRÜYLE İNSANLARA ÖRNEK OLAN DOSTLARI YETİŞMİŞTİR"

Her devirde Hz. Mevlânâ gibi çevresine ışık saçan sevgiyle hoşgörüyle insanlara örnek teşkil eden Hz. Mevlânâ dostları yetişmiştir. Şu anda içinde bulunduğumuz bu mekan da yine bir Hz. Mevlânâ dostu Neyzen Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinin sergilendiği bir müzedir ve çoğunluğu üniversitemizde çalışan personelimizden oluşan Türk Musikisi Topluluğumuz her ay iki sefer burada, bu güzel salonda Türk Musikisinden eserlerin icra edildiği, Salı gezeği geleneğini devam ettirmektedir.

Sözlerimi Hz. Mevlânâ’nın bir duası ile bitirmek istiyorum:

Ey âlemin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin. Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı kemiğe dayandı Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Türk Musikisi Topluluğumuz tarafından Acem Aşiran makamında Neyzen Salih Dedenin Ayin-i Şerifinden bir bölüm icra edildi.

Etkinlik, Rektörümüzün topluluğumuza hediye sunumu ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Aralık 2023, Salı / 460 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler