DPÜ’de Muvaffakiyetin Sırları Söyleşisi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Muvaffakiyetin Sırları başlıklı etkinlik düzenlendi.
DPÜ, Muvaffakiyetin Sırları Söyleşisine ev sahipliği yaptı.
GSF Ahmet Yakupoğlu Amfisi'nde düzenlenen etkinliğe Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, dekanlarımız, Birlik Vakfı Kütahya İl Başkanı Ali İhsan Özdemir, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.
REKTÖR KIZILTOPRAK: ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN ÇOK ANLAMLI BİR GÜN
Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sözlerine "Bugün üniversitemizde çok anlamlı bir gün. Bakanımızın ülkemize hizmetleri çok. Bizzat hizmetlerini yakından gören birisiyim. Davetimize icabet ettiği için bakanımıza teşekkür ediyorum" diyerek başladı.
Prof. Dr. Kızıltoprak, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
Sevgili öğrencilerim, Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettik. İkinci yüzyılına adım atıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük kahramanlıklar gösterdik. Bu topraklarda büyük zaferler kazandık. Cumhuriyetimizi kurduğumuzda Balkanlardan, Kafkaslardan ve Orta Doğu'dan yoğun göçler aldık. Devlet adamlarımızın en büyük projeleri su merkezli olmuştur. Türk siyasetinin en önemli isimleri su ile toprağı buluşturmak ve su kaynaklarını yerli yerinde kullanmak için gayret etmişlerdir. Eskiden İstanbul’da günün belli saatlerinde su alırdık. İşte İstanbul’da bizi suya kavuşturan değerli hocamızı bugün burada ağırlıyoruz. Kendisi ülkemize büyük hizmetler yapmıştır. 'Su hayattır' düsturunu bize bir kez daha hatırlatmıştır. Kendisini burada ağırlamanın, kendisini bu kürsüye davet etmenin büyük onurunu ve gururunu yaşıyorum.
PROF. DR. EROĞLU: KÜTAHYA'DA KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM
Rektörümüzün ardından sözlerine başlayan Prof. Dr. Eroğlu ‘"Kütahya'nın bende özel bir yeri var. Simav'dan Tavşanlı'ya kadar neredeyse her ilçeden fahri hemşehriliğim var. Bu nedenle bugün kendimi evimde hissediyorum" diyerek başladı.
Konuşmasında özgeçmişinden ve yürüttüğü projelerden söz eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığına davet etti. O dönem İstanbul'da bazı bölgelere su 15 günde bir veriliyordu. Bu dönemde gelen bu başkanlık teklifini kabul ettim ve İSKİ Başkanlığına başladım. İlk olarak borç içinde olan İSKİ'nin 2040'a kadar su planlarını yaptık. Hemen ardından İstanbul'a kesintisiz su teminini hayata geçirdik" dedi ve şöyle devam etti:
Bir buçuk yıllık başkanlık sürecimin sonunda verdiğim söz üzerine üniversiteme dönmek istedim. Sayın Erdoğan bu kez de Haliç'in temizlik sorununu çözmemi istedi. Haliç, gerçekten bir destandır. Su arıtma tesisi olmayan, tüm atık sularını Haliç'e boşaltan İstanbul'dan bir damla atık suyu Haliç'e karıştırmayan çağdaş atık su tesislerini inşa ettik. Ardından buradaki çamuru da çıkartıp taşımak yerine çamuru suyla taşıyacak bir sistemi geliştirip temiz suyu yeniden Haliç'e verdik ve bu projemizle dünya metropollerindeki projelere verilen uluslararası düzeyde bir ödüle sahip olduk. Burada elde ettiğimiz başarılar başka ülkelere de örnek olduk. Çin'den gelen temsilciler kurduğumuz tesisleri görünce bizi uzun vadeli olarak ülkelerine davet ettiler. Ancak yoğun mesaimiz ve ülkemize olan borcumuz gereği sadece bir haftalık bir eğitimle katkı sunduk. Önce Devlet Su İşleri Genel Müdürü, ardından da Orman ve Su İşleri Bakanlıkları ile ülkeme hizmet etmekten gurur duyuyorum.
"BEN İŞLERİMİ 7T KURALINA GÖRE YAPIYORUM"
Değerli arkadaşlar, kıymetli gençler. Ben çalışmalarımı 7T kuralına göre hayata geçiriyorum. Tahayyül, tetkik, tahkik, takvim, tatbik, takip ve tekemmül. Bir çalışmanın başarılı olabilmesi bu 7 adımı doğru uygulamaktan geçer. Sizler her şeyden önce çalışmalarınıza hayal ederek başlamalısınız. Hayal etmeden büyük işler başarılamaz. Biz istersek bugün başarılı addedilen bütün milletleri geride bırakabiliriz. Sizin sorumluluğunuzun sınırları bizim gönül coğrafyamızdan başlıyor. Dün Saraybosna'daydım ve milletimize olan teveccühü bir kez daha gördüm. Orada söylediğimi bugün Kütahya'da söylüyorum: İstanbul'un sınırları Saraybosna'dan başlar. Türk milletinin sorumluluğu gönül coğrafyamızdır. Sizlerin başarısı tüm bölgelerin başarısı olacaktır. Katılımınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Kızıltoprak tarafından Prof. Dr. Eroğlu’na günün anısına hediye takdiminde bulunuldu. Prof. Dr. Eroğlu da yazarı olduğu Su Tasfiyesi ve Atıksuların Tasfiyesi kitaplarını Rektörümüze hediye etti.
Söyleşinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Rektörlük makamında üniversitemizde yürütülen çalışmalar hakkında sohbet gerçekleştirdi. Sohbetin sonunda Prof. Dr. Eroğlu, yazarı olduğu Suya Atılan İmza kitabını Rektörümüze hediye etti.