DPÜ Üniversiteler Halk Dansları Yarışması’nda Türkiye İkincisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bartın’da düzenlenen 20. Üniversiteler Halk Dansları Yarışması’nda Türkiye ikinciliği elde etti.

DPÜ, 20. Üniversiteler Halk Dansları Yarışması'nda Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen yarışmada Kütahya Dumlupınar Üniversitesini Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Dansları Topluluğumuz temsil etti. Yarışmada Kütahya kültüründen izler taşıyan ve geleneksel Türk Halk oyununa çağdaş bir yorum getiren performansıyla büyük alkış alan öğrencilerimiz yapılan değerlendirme sonucunda yarışmayı Türkiye ikincisi olarak tamamladılar.

Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesinin birinci, Yıldız Teknik Üniversitesinin üçüncü olduğu yarışmasının ardından düzenlenen ödül töreninde öğrencilerimiz ikincilik ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldılar.

REKTÖRÜMÜZDEN TEBRİK MESAJI

Üniversitemizin elde ettiği ikinciliğin ardından X hesabından bir mesaj yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "20. Üniversiteler Halk Dansları Yarışması'nda Kütahya Dumlupınar Üniversitesini Türkiye ikincisi yapan DPÜ Halk Oyunları Topluluğu üyesi öğrencilerimi kutluyorum. DPÜ'nün bu alanda çok yakın zamanda hem ulusal hem de uluslararası nice şampiyonluklarını kutlayacağımıza eminim" diyerek öğrencilerimizi ve çalıştırıcılarını tebrik etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Kasım 2023, Cuma / 811 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler