’Yaşayan Müzeler’ DPÜ’ye Değer Katıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde ’Yaşayan Müze’ ilkesiyle faaliyet gösteren Özel Dumlupınar Üniversitesi Müzesi ve Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi, 2023-2024 Akademik Yılı’nda anaokulundan lisansüstüne kadar her yaş grubundan öğrencilerin yanında öğretmenlerin, akademisyenlerin ve sanatseverlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

DPÜ'nün müzeleri her kesimden ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki Müze Müdürlüğü tarafından yönetilen ve 'yaşayan müze' ilkesini benimseyen özel nitelikli Dumlupınar Üniversitesi ve Ahmet Yakupoğlu Müzelerinde farklı niteliklerde eğitim-öğretim faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Evliya Çelebi Yerleşkemizde merkezi bir konumda olan Özel Dumlupınar Üniversitesi Müzesi’nin kapalı ve açık hava sergileme alanı, Güzel Sanatlar Fakültemizin formasyon ve desen, Fen Edebiyat Fakültemizin Arkeoloji Bölümü’nün ise mimari çizim dersleri için ideal bir eğitim ortamı sağlıyor. Lise öğrencilerinin de ilgisini çeken Dumlupınar Üniversitesi Müzesi, uluslararası öğrencilerimizin yanında ülkemizin dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Son olarak Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Malatya’dan Kütahya’ya gelen Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin beğenisini kazanan müzemizin bahçesinde yer alan megaron planlı yapı maketi ise okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine arkeolojik kazı pratiği yapabilecekleri ve böylelikle sadece arkeolojiye değil kültürel mirasa da bakış açılarını geliştirebilecekleri bir kapı aralıyor.

Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nde ise bugüne kadar gerçekleştirilen paneller, açılan ve yakın zamanda açılacak geçici sergiler, atölye çalışmaları ve hazırlıkları yapılan konserlerle yalnızca Türkiye'deki müzelere değil dünya müzelerine örnek olacak uygulamalara da imza atılıyor. İçerisinde barındırdığı 2 bin 200'e yakın kitap koleksiyonu ise araştırmacıların hizmetinde olan müzemizde, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencilerinin Sosyal Etkinlik dersi kapsamında haftalık ziyaretleri sayesinde bir eğitim-öğretim alanı işlevi de görüyor.

Her iki müzemiz her geçen gün artan ziyaretçi sayısı ve alınan olumlu dönütlerle daha geniş kitlelere hitap etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Kasım 2023, Çarşamba / 895 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler