DPÜ’de Filistin Söyleşisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Emekli Albay Coşkun Başbuğ’un konuşmacı olarak katıldığı Filistin Söyleşisi başlıklı etkinlik düzenlendi.

DPÜ, Filistin Söyleşisi’ne ev sahipliği yaptı.

İİBF Amfi 2’de, üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinliğe Emekli Albay Coşkun Başbuğ’un yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür, dekanlarımız, rektör danışmanlarımız, genel sekreterimiz, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencilerimiz katıldı.

Söyleşide açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, düşüncelerini "Değerli protokol sevgili gençler, gündemde olan Filistin konusunu masaya yatıracağımız bu söyleşiye hepiniz hoş geldiniz. Çok değerli bir kişiyi misafir ediyoruz. Biz cumhuriyetin 100. yılını coşku ve heyecanla kutluyoruz. 100 yıl önce bizimle aynı çatı altında bulunan bazı halklar yüce milletimizden ayrı geçirdikleri yılları kan ve gözyaşıyla yaşıyor. Bundan üzüntü duyuyoruz. Gazze, Filistin toprakları bizim için çok önemlidir. Orada Hz. Peygamber'in dedesinin mezarı vardır, ayak izi vardır. Bununla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de orada ayak izi vardır. Bunun için Filistin bizim için vazgeçilmezdir. Bölgemizde barış istiyoruz, insan haklarına riayet istiyoruz" sözleriyle ifade etti.

Rektörümüzün ardından öğrencilerimize hitaben bir konuşma yapan Coşkun Başbuğ, "Değerli hocalarım, kıymetli öğrenciler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Geçmişi bilmezsek ve bihaber yaşarsak geleceğe yön veremeyiz. Dünya medeniyeti doğudan almış, haçlı seferleriyle birlikte medeniyet batıya kaymıştır. Medeniyetin beşiği Uygur Türkleridir. Uygarlığın kökü Uygurlardan gelmektedir. Medeni kelimesi de Medine’den gelmektedir. Biz de bu kültürün içinden geliyoruz. Filistinli kardeşimizin direnişini, imanını yıkamadılar. Şu an Filistin’de tek umut Türkiye’dir. Filistin halkı huzuru Osmanlı zamanında gördüler. Filistin, 1948’den beri kanayan yaradır. Bizler çok güçlü olmalıyız ki, mazlum insanlara elimizi uzatabilelim. Biz bu bilinçle hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin son bölümünde öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayan Emekli Albay Başbuğ’a, günün anısına Rektörümüz tarafından hediye takdimi yapıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Kasım 2023, Çarşamba / 1372 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler