Kütahya Tasarım Teknokent KSBÜ ile Daha da Güçlendi

Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş.’nin yönetim kurulu toplantısında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Teknokent ortakları arasına katılma isteği oy birliğiyle kabul edildi.

Kütahya Tasarım Teknokent, aylık yönetim kurulu toplantısını düzenledi.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya mevcut yönetim kurulu üyeleri dışında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ve KSBÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Hasan Emre Aydın’da katıldı.

Toplantıda Kütahya Tasarım Teknokent ve Kütahya şehrini yakında ilgilendiren bir karar alındı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş.’ye ortak olma isteği oy birliğiyle kabul edildi. Gerekli resmî işlemlerin ardından KSBÜ, Kütahya Tasarım Teknokent'in ortaklarından biri olacak. Böylece pek çok alanda iş birliği yapan DPÜ ve KSBÜ şehirdeki sanayi kuruluşlarıyla birlikte yürüttükleri projelerde sağlık alanındaki projeleri de ekleyecek. Atılan bu adımla Kütahya Tasarım Teknokent'e sağlık alanında çalışan şirektlerin de ilgi göstermesi bekleniyor.

REKTÖR KIZILTOPRAK: TEKNOKENTİMİZLE DAHA DA GÜÇLENDİK

Konuyla ilgili bilgi veren Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Kütahya şehrimiz için her iki üniversitemizde çok değerli. Şu ana kadar hem Kütahya Dumlupınar Üniversitemiz özelinde hem de büyük ortağı olduğumuz Teknokent nezdinde Ar-Ge, inovasyon ve diğer teknolojik proje çalışmalarına çok önem verdik. Bundan sonrada aynı yaklaşımımız devam edecek. Aramıza Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizin de katılmasıyla hem teknokentimiz daha da güçlenecek hem de aramızdaki iş birlikleri artacak. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

REKTÖR TEKİN: ŞEHRİMİZE VE ÜLKEMİZE KATKI SUNMAYI AMAÇLIYORUZ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ise KSBÜ'nün ortaklığı sürecini, "Teknokent Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerine bizi davet ettikleri ve ortaklık talebimize olumlu yaklaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak sağlık projeleri ve bu alandaki sağlık teknolojileri üretimine hassaten özel önem veriyoruz. Bu anlamda hizmet vermesi için Teknoloji Transfer Ofisimizi de kurduk. Teknokent bünyesinde güçlü akademik kadromuzun spesifik çalışmaları ve siz değerli yönetim kurulu üyeleriyle verimli çalışmalar yaparak şehrimize ve ülkemize katkı sağlamayı amaçlıyoruz" sözleriyle değerlendirei.

PROF. DR. ÖZ: YÜZDE 100 DOLULUK ORANIYLA ÇALIŞIYORUZ

Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise, alınan ortaklık kararıyla ilgili "Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin aramıza katılması gücümüze güç katacak. Hâlihazırda yüzde 100 doluluk ile çalışıyoruz. Kapasitemizi yaklaşık 3 kat artıracak yeni binamız tamamlanmak üzere. Aramızda hâlihazırda 4 sağlık teknolojisi şirketi var. Yeni binayla birlikte ilk planda bu sayının 15’e çıkacağını düşünüyoruz. Ülkemiz ve Kütahya için teknoloji üretmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Ekim 2023, Çarşamba / 1117 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, kütahya sağlık bilimleri üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler