Prof. Dr. Kızıltoprak 2023-24 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanlığının ev sahipliğinde Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da katıldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK üyeleri, üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldı. Törende Kütahya Dumlupınar Üniversitesini Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile birlikte Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Arif Kolay, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin Özdilek temsil etti.

Törende ilk olarak Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu'nun sunduğu müzik dinletisine, otizmli ve görme engelli gençlerden oluşan Bizim Orkestra da eşlik etti.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yeni akademik yılın Türkiye, millet ve öğrenciler için hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri'nin takdim edileceği bilim insanlarını ve üniversiteleri tebrik etti, kendilerinden nice başarılar beklediklerini söyledi.

TÖRENDE YÖK ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İlme, bilime, kültüre ve eğitime dair yapacakları her türlü nitelikli çalışmada akademisyenlerin yanında olmayı sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun mükemmeliyet merkezi olarak kabul edilen üniversitelerin, bireylere mesleki formasyon kazandırmanın ötesinde rollere sahip olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından YÖK Üstün Başarı Ödülleri'ne layık görülen akademisyenlere, ödüllerini verdi. Bireysel, kurumsal, özel alan ve özel ödüller kategorileri olmak üzere 11 dalda verilen ödüllerden bu yıl ilk kez verilen İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü'ne Prof. Dr. Salih Tuğ layık görüldü.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Törenin ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan Rektör Kızıltoprak paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile YÖK himayesinde gerçekleştirilen 2023-2024 Yüksek Öğretim Akademik Açılış Töreni'ne katıldık. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar hocamız ile görüştük. Yeni eğitim-öğretim dönemin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Ekim 2023, Pazartesi / 83 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler